České start-upy Corinth a be3D společně realizují národní vzdělávací projekt v Lotyšsku

pondělí 3. listopadu 2014 ·

Po pilotních vzdělávacích projektech, které český technologicko-vzdělávací startup Corinth absolvuje se společností Microsoft na čtyřech kontinentech, přizval Corinth ke spolupráci také českého výrobce 3D tiskáren be3D. Firmy nyní společně pomáhají zavádět nové technologie v lotyšském vzdělávacím systému. Lotyšský národní pilot v koordinaci místní vlády realizuje telefonní operátor Lattelecom a společnost Microsoft. Jeho cílem je implementace nových technologií do vzdělávání. České start-upy budou společně s Microsoftem mapovat přínos těchto technologií a do budoucna zvažují jejich zahrnutí do projektů v dalších zemích, včetně České republiky.


Součástí projektu je interaktivní digitální obsah CORINTH CLASROOM, který se používá už ve stovce zemí. Unikátní 3D obsah je doplněný o 3D tiskárnu DeeGreen od be3D. Díky tomuto spojení si mohou studenti rovnou vytisknout to, o čem se zrovna učí. „Misí Corinthu je přibližovat špičkové technologie realitě a možnostem dnešních škol. Díky propojení s 3D tiskem můžou školy ušetřit na obnově stárnoucích vybavení kabinetů, jako třeba vycpaných zvířat,” říká k projektu Ondřej Homola, CEO brněnské firmy Corinth.

České start-upy se potkaly v americkém Silicon Valley, kam obě firmy nyní expandují. „Spojení s výrobcem interaktivního 3D vzdělávacího obsahu je vynikající cestou, jak ukázat světu možnosti 3D tisku ve školství. S Corinthem jsme našli společnou řeč a já si moc vážím, že nás přizvali do projektu v Lotyšsku. Věřím, že spojení 3D tisku a škol se osvědčí a my budeme moci podobný projekt co nejdříve realizovat také v dalších státech, především pak v České republice,” říká k projektu David Miklas, CEO pražské společnosti be3D.

Více o Corinth:

Corinth je úspěšný výrobce interaktivního vzdělávacího obsahu pro základní a střední školy. Hlavní produkt firmy, Corinth Classroom, je používán v 93 zemích světa a je výsledkem spolupráce s učiteli, experty na vzdělávání a některými špičkovými univerzitami, mezi nimi Stanford, v Česku pak Karlova univerzita. Firma patří mezi nejlepší partnery Microsoftu ve vzdělávání. V roce 2013 a 2014 se zařadila mezi finalisty soutěže Microsoft Partner of the Year Awards. Mezi další partnery firmy patří například Dell nebo Qualcomm. Corinth nedávno zastupoval český byznys v Evropském parlamentu podniků, nebo například na setkání úspěšných firem visegradské čtyřky v sídle Googlu v New Yorku. www.corinth.cz

Více o be3D.cz

Značka be3D.cz je předním dodavatelem 3D technologií na českém trhu. První tiskárnu be3D.cz představilo v květnu 2013 na veletrhu Reklama-Polygraf. V září 2013 spustilo be3D.cz první e-shop s 3D modely v České republice. V listopadu 2013 byla představena větší tiskárna DeeRed, která je určena průmyslovým podnikům. V březnu 2014 představili v pořadí již třetí tiskárnu DeeGreen na německém veletrhu CeBIT. Be3D.cz provozuje také e-shop s tiskovým materiálem Tisknu3D.cz a je výhradním distributorem 3D tužek 3Doodler pro ČR a SR. be3D.cz spadá pod společnost DO-IT s.r.o. Společnost DO-IT a její značku be3D.cz podporuje ČVUT v rámci projektu InovaJET. www.doit.cz; www.be3d.cz

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.