Seriál: Třída 8. A (1. část)

čtvrtek 30. října 2014 ·

Tři noví učitelé přichází do velmi problémové třídy. Chtějí se u žáků pokusit změnit nejen jejich přístup k učivu. Jak se jim jejich start podaří?


Další díl se vysílá dnes od 21.50 hodin na ČT1.

7 komentářů:

xOn řekl(a)...
30. října 2014 v 9:51  

První díl jsem shlédl, ale další sledovat nebudu. Z vlastní zkušenosti vím, co s dětmi dělá televizní štáb. Zajímavější by jistě bylo natáčet dění ve třídě skrytými kamerami. A tak jediné, co si z tohoto nápadu odnesu, je to, že by učitelé, podobně jako doktoři, měli za první rok praxe (nebo dva, tři) absolvovat "kolečko" v různých typech vzdělávacích institucí a ti, kteří to zvládnou, by mohli zůstat učiteli...

Nicka Pytlik řekl(a)...
30. října 2014 v 9:59  

Všechny 'reality šou' se odvíjejí podle předem daného scénáře. Aktéři v nich za nemalé peníze ze sebe dělají pitomce.
Nadto, prvoplánový rasismus je v tomto případě nezpochybnitelný.

Anonymni z 21:30 řekl(a)...
30. října 2014 v 14:02  

"Nadto, prvoplánový rasismus je v tomto případě nezpochybnitelný."

Jak jste na to přišel?

Chápu, že Vy sám romské národnosti, máte mírně jiný náhled.
Ovšem dnes je běžné z každého, kdo poukáže na problém udělat rasistu. Tak se to nikdy nepohne a jednou to vybuchne tak, že to bude lítat.

Anonymni z 21:30 řekl(a)...
30. října 2014 v 23:51  

" Z vlastní zkušenosti vím, co s dětmi dělá televizní štáb. Zajímavější by jistě bylo natáčet dění ve třídě skrytými kamerami."

Dnes byla příležitost :-)

MM řekl(a)...
31. října 2014 v 10:12  

Nemějme přehnaná očekávání. Není to dokument, ale pouhá "reality-show", natočená podle přesných pravidel zakoupené licence švédského televizního formátu "Class Of".

Stejný režisér natočil stejnou reality show už před několika lety na Slovensku pod názvem "Trieda 9.A". I tady byl scénář podobný: Skupina "nových učitelů" přichází do "zatracené" školy připravit žáky posledního ročníku k závěrečným testům, aby měli lepší výsledky, než je na jejich škole obvyklé. Zpočátku to vypadá velmi beznadějně (viz včerejší díl), ale nakonec se to "tak trochu podaří", i když úspěch není nijak oslnivý, z čehož vyplyne "šokující" závěr: Nic není zadarmo, zázraky se nedějí na počkání a když se chce, tak to jde.

Hlavní ovšem není samotný výsledek, ale "příběhy" - jednotlivých žáků, jejich rodičů a učitelů. Prostě typická reality show.

Na Slovensku program diváky očividně nezaujal, takže ho nakonec přesunuli do neatraktivních vysílacích časů. U nás už asi tuší, že to dopadne stejně, takže ho zařadili do nočních hodin už od začátku.

P.S.: Nebojte se, zklamanému matikáři se určitě nakonec podaří žáky alespoň trochu zaujmout, naopak nadšená "supr" češtinářka musí podle pravidel reality-show zažít nějaké zklamání (aby se nakonec vše v dobré obrátilo) a zážitkový dějepisář nakonec s žáky předvede něco pro veřejnost.
A hlavně osobní příhěhy, přátelé.
Hlavně ty příběhy...

krtek řekl(a)...
31. října 2014 v 13:11  

Takže o nic nepřijdu, když se dívat nebudu. To jsem chtěl slyšet ;-)

krtek řekl(a)...
31. října 2014 v 13:13  

Takže o nic nepřijdu, když se dívat nebudu. To jsem chtěl slyšet ;-)

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.