Přečtěte si: Až 1900 Kč navíc. Platy ve školství čeká revoluce

čtvrtek 16. října 2014 ·

Už v listopadu dostanou všichni lidé, kteří pracují ve školství, přidáno. Dnes vláda schvaluje změny v platových tabulkách, které má Deník exkluzivně k dispozici. Vyplývá z nich, že učitel na základní škole s dvacetiletou praxí bude brát o 500 až 1100 korun víc. Nejvíc si polepší učitelé v mateřinkách, například člověk, který učí ve školce 20 let a je v osmé platové třídě, dostane 1600 korun navíc.


Z článku Kateřiny Ciborové v Deník.cz vybíráme:

Předseda školských odborů František Dobšík platové přilepšení považuje za první krok nápravy odměňování školských pracovníků. „Pozitivní je, že po letech dojde 
k navýšení tarifních platů 
a bude zrušeno tzv. odměňování v rozpětí. To znamená, že ředitel školy bude muset respektovat léta odpracované praxe," řekl Deníku.

Naopak Tomáš Feřtek z neziskové organizace EDUin upozorňuje na to, že 3,5 procenta nic nevyřeší. „Situace je opravdu tragická. Každá vláda se pokouší platy zvýšit, většinou ale jen o velmi malou částku, takže na zkvalitňování profese to nemá vůbec žádný vliv. Je to obvyklé přilepšení, v podstatě je to valorizace," uvádí Feřtek. Na skutečné zlepšení by stát podle něj musel vydat mnohonásobně vyšší částku.




0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.