Daniel Münich: Dobří učitelé nad zlato

pondělí 27. října 2014 ·

Nejspolehlivějším předpokladem hospodářského růstu země jsou vzdělaní obyvatelé. Tradiční mantry, jako jsou velikost tříd, počet let strávených ve škole nebo vzdělání učitele nehrají ve výsledcích vzdělávání zásadnější roli. Co funguje? Identifikace nejlepších a nejhorších učitelů, snaha získat a udržet ty dobré a naopak možnost rozloučit se s těmi špatnými. O tom se dozvíte v rozhovoru Boba Kartouse z EDUin s profesorem Hanushekem, slavným americkým ekonomem školství a vzdělání.


Článek na autorově blogu na Aktuálně.cz

1 komentářů:

Tajný Učitel řekl(a)...
27. října 2014 v 18:54  

Suma sumárum, nejdůležitější jsou učitelé. Úroveň dosaženého vzdělání nedělá učitele. Učitel má potenciál se zlepšovat pouze během prvních několika let v zaměstnání. Nešťastní učitelé na školách dětem ubližují. Ředitelé ani školy neumí vychovat dobrého učitele. Dobří mentoři ano, pokud učitelé mají dispozice. Lokální správa škol funguje mnohem lépe, ale jen v rozvinutých (nekorupčních) zemích. Testování výsledků je nutné. Americké zkušenosti neradno generalizovat.

Toť potrava pro duši.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.