Přečtěte si: Školský ombudsman, to není vtip

středa 10. září 2014 ·

Znáte nějaký zbytečnější úřad než úřad ombudsmana? Dost možná znáte, ale i v tom případě bude ombudsman zbytečností zdatně konkurovat.


Z komentáře Václava Klause ml. v Novinky.cz vybíráme:

„Chládkovi pomohu řešit šikanu,“ vyjádřil se sám nový úředník – Eduard Zeman.

„Není v silách ministerstva a České školní inspekce vyřešit všechny problémy a dotazy, které se nám hromadí,“ vysvětlil nově vyhozené milióny (desítky miliónů?) korun ministr Chládek.

Hm, dle prvního údajného účelu by se možná hodil na funkci Chuck Norris, protože si nedovedu představit zrovna lehce suchopárného úředníka Zemana, jak se zrána plíží na školní dvůr a tam tvrdě a mužně zasahuje proti šikaně. A kolik škol denně a ročně takto navštíví? Nebo vyčká, až mu to přijde přípisem? Ale když už je šikana řešena (že by se o ní dozvěděli i na ministerstvu), tak to už je případ přece z nejhoršího venku. Strašné na šikaně je právě to, že probíhá za zády a za nezájmu některých učitelů.

A co komentovat na druhém výroku? Nejvíce mě na něm fascinuje, že to ministrovi projde, že to novináři (já to četl na IDnes) otisknou, a nikdo z nich se nad tím nepozastaví.

1 komentářů:

Zdeněk NUTZ řekl(a)...
10. září 2014 v 18:12  

Ano ono už se u nás nepozastavuje nikdo nad ničím. každý den se dozvídáme jen nové a nové lumpárny. O zmrvených dálnicích, o rozkradených zakázkách, o nesmyslných projektech viz poslední bomba - asfaltování polních cest v okolí vesnic z daní evropských poplatníků no a na to našem písečku je to nemlich to samé. To bylo slibů co, třeba jak budou politici ANO makat. Kde jste? To Vám nevadí jak se připravují další a další tunely jako jednotné přijímačky (na kolik ta legrace vlastně přijde?), tabletovací mánie do škol přes nějaké školící firmy, a teď ta opravdové fraška se zřízení funkce na šikanobijce s předem známou zprofanovanou osobou, která z nějakého podivného důvodu nesedí za mřížemi za svůj podvod zvaný INDOŠ.
Dnes vyšla málem aprílová zpráva že Microsoft kupuje autora Minecraftu. Takže jedna dobrá na závěr. Nejsme v tom blázinci zase tak sami....
Zdenda

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.