Přečtěte si: Projekt, který měl islám přiblížit dětem, už stát nechce zaštiťovat

pátek 12. září 2014 ·

Jak přiblížit islám české společnosti? Studenti a odborníci z Filozofické fakulty UK se tohoto úkolu chopili. Projekt Muslimové očima českých školáků připravovali dva roky a měl přiblížit toto náboženství studentům středních škol. Jenže ministerstvo školství od něj nakonec dalo ruce pryč - stěžovali si prý na něj někteří rodiče. Jsou školy, které se i tak chtějí zapojit. Na druhé straně už 22 tisíc lidí připojilo svůj podpis pod petici sdružení Islám v ČR nechceme.


Z článku ama a hab v českáTelevize.cz vybíráme:

Jenomže mu ministerstvo školství odebralo záštitu, ještě než o něj školy mohly projevit zájem - kvůli stížnosti rodičů. "Tak, jak se připravovala ta realizace, i z obav jednotlivých rodičů, odborníci na danou problematiku doporučili spíše tuto záštitu odejmout," odůvodnil tento krok ministr školství Marcel Chládek (ČSSD).

S tím nesouhlasí odborníci, kteří správnost textů a informací kontrolovali. To také napsali do svých posudků pro ministerstvo. "Informace, které jsou tam obsažené, se zakládají na pravdě, je to didaktická příručka, která je naprosto v pořádku," domnívá se Bronislav Ostřanský z orientálního ústavu Akademie věd ČR.

Některé školy se už ale do projektu zapojit chtějí i přesto, že ho ministerstvo nepodporuje. "Nám se nám na první pohled zalíbil, protože patrně reaguje na tu velice znepokojivou atmosféru populistickou, xenofobní a antiislámskou, takže jsem po tom drapli," podotkl učitel na gymnáziu Jana Keplera Miroslav Pešek.

1 komentářů:

Anonymni z 21:30 řekl(a)...
12. září 2014 v 14:59  

"protože patrně reaguje na tu velice znepokojivou atmosféru populistickou, xenofobní a antiislámskou, takže jsem po tom drapli," podotkl učitel na gymnáziu Jana Keplera Miroslav Pešek."

Co na to říct?
Alláh s námi až po nás drapnou ti chudáci muslimové.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.