Inovátoři z českého Corinthu se chystají na prestižní technologické konference. Představí se na SXSWedu i TechCrunch Disrupt

čtvrtek 4. září 2014 ·

Jeden z nejúspěšnějších českých startupů čeká rušný podzim. Corinth, světově uznávaný výrobce interaktivního výukového obsahu pro Windows 8, chystá vydání novinky, kterou řada odborníků i učitelů považuje za zlom ve vzdělávání. Také proto byla firma nominována na několik prestižních přehlídek, na kterých se představí globální špička startupové scény a technologického vývoje. Například SXSWedu 2015 nebo TechCrunch Disrupt.


SXSW je jednou z nejvlivnějších událostí na poli technologie, kultury nebo vzdělávání. Samostatný vzdělávací panel nazvaný SXSWedu proběhne v březnu příštího roku tradičně v americkém Austinu. Jeho porota vyhodnocuje obdržené nominace už nyní a Corinth figuruje hned ve dvou z nich. Kdo se nakonec na SXSWedu 2015 objeví, ovlivní také hlasování fanoušků. Corinth je teď žádá o podporu.

„Náš úspěch je částečně výsledkem toho, že do vývoje zapojujeme celou komunitu. Do našeho nového řešení Corinth Classroom se promítá spolupráce s technologickými firmami, učiteli, vzdělávacími experty, předními světovými univerzitami či třeba nadšenci mezi běžnými uživateli. Pozorovat, jaké nápady se po celém světě díky nim rodí, je pro nás obrovskou motivací i zdrojem inspirace. Proto nyní žádáme fanoušky, aby nám své nadšení dokázali a podpořili nás,“ uvedl k nominacím pro SXSWedu Ondřej Homola, CEO Corinthu.

Oba příspěvky, s nimiž byla česká firma nominována, představují projekty, které se zrodily při spolupráci s Amazing Grace Christian School z amerického Seattlu. Do konference je přihlásili studenti této školy společně se svou učitelkou Michelle Zimmerman a představují inovativní výukové postupy. V jednom z nich studenti používají různé učební nástroje, mezi nimi také interaktivní pomůcky Corinthu. Například augmentovanou realitu nebo interaktivní 3D vizualizaci. Druhý příspevěk je návrh globálního projektu, ve kterém americká škola spolu s českou firmou zapojují školy po celém světě do výuky, která učí žáky pracovat s různými technologiemi a která jim má pomoci v budoucím kariérním uplatnění.

„Studenti z AGCS nás loni ohromili úžasnými videii s našimi apkami. Nyní s nimi rozvíjíme projekty, které děti učí dovednostem, které potřebují pro to, aby se dobře orientovaly v současné době,“ dodal Homola. „Mají velké štěstí, že je vede Michelle Zimmerman. Jedna z nejnápaditějších učitelek, které znám,

„Jako učitelka a výzkumnice si myslím, že jedna z věcí, která z Corinthu dělá skutečného inovátora, je jeho způsob spolupráce s uživateli, pro které tvoří své produkty. V Corinthu studentům skutečně naslouchají a učení propojují s reálným životem a jeho výsledky činí použitelnými,“ řekla Michelle Zimmerman.

Zda Corinth a AGCS v konkurenci více než tisícovky uchazečů uspějí, se ukáže 5. září, kdy se hlasování fanoušků uzavírá. Jisté je, že už pár dní poté se český startup bude prezentovat na renomované přehlídce TechCrunch Disrupt, kterou pořádá vlivný online magazín TechCrunch. Kromě toho patří Corinth, coby významný partner Microsoftu ve vzdělávání, mezi pravidelné hosty jeho konferencí a showcasů. Těch se na podzim plánuje celá řada.

Corinth se na nich již bude moci pochlubit plnou verzí své připravované novinky Corinth Classroom, jejíž vydání ohlásil na září 2014. Jde o digitální výukovou pomůcku, která propojuje detailní vizuální 3D obsah s možnostmi MS Office.

Odkazy na nominované příspěvky pro SXSWedu 2015:

http://panelpicker.sxsw.com/vote/35640
http://panelpicker.sxsw.com/vote/32602

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.