České školy se mohou zapojit do celosvětově úspěšného fenoménu Mystery Skype

pátek 25. července 2014 ·

Propojte svou třídu doslova s celým světem a vzdělávejte své studenty s pomocí moderních technologií.

Veleúspěšný a unikátní projekt Mystery Skype, který se stal velmi populární ve školách po celém světě, konečně dorazil i do České republiky. Projekt umožňuje učiteli propojit svou třídu se školou kdekoliv po celém světě, a to prostřednictvím hodinového přímého video přenosu, realizovaného pomocí Skype. Děti se v reálném čase nejen vidí a slyší, ale také spolu komunikují. Projekt má pomoci dětem všech věkových kategorií poznat cizí kultury a země. Díky moderním technologiím si navíc studenti a žáci zábavnou formou procvičí své stávající znalosti jazyka, zeměpisu, ale také historie či přírodních věd. Komunikace mezi dětmi probíhá vždy v cizím jazyce. Projekt Mystery Skype se tak stává jedinečnou učební pomůckou, kterou mohou konečně začít využívat také české školy. Ty se mohou do projektu zapojit přes webový portál www.educatuon.skype.com/mysteryskype.

Skype již od počátku své existence sbližuje lidi a kultury po celém světě. Mystery Skype, který je součástí většího projektu "Skype in the classroom", se zrodil ve Spojených státech jako interaktivní učební pomůcka. Učitelé mohou své třídy do projektu přihlásit na internetových stránkách a připojit se tak k více než 85.000 učitelů z celého světa, kteří svým studentům již umožňují vzdělávat se touto zábavnou formou.

Podstatou celé aktivity a úkolem zapojených žáků je během videohovoru zjistit, odkud třída, se kterou jsou prostřednictvím Skype spojeni, pochází. K tomu jim musí postačit jen dobře kladené otázky a běžné školní pomůcky, nejčastěji atlas a mapy. Témata otázek jsou učiteli předem stanovena, a tak se děti vzdělávají z různých vědních oborů a reálií, týkajících se té dané země. Třídy by se díky odpovědím měly nakonec navzájem dovést až ke správné odpovědi. Je ovšem potřeba umět přijaté informace rychle zpracovávat, spojit si souvislosti a použít je. Děti se tak učí analytickému myšlení, práci v týmu, a v neposlední řadě pracovat s moderními technologiemi. Díky tomuto jedinečnému projektu se tak žáci z Ostravy, Plzně nebo Mělníka mohou spojit se školou například z Tokia, Miami nebo San Franciska.

O Skype

Skype je softwarová společnost, založená v roce 2003, která se během necelých deseti let své existence stala jedním ze světových lídrů v oblastí komunikačního softwaru. Jejím cílem je bourat hranice v komunikaci napříč celým světem. Nabízí zdarma služby messagingu, video přenosů a hlasových hovorů a to zcela zdarma. V roce 2011 se stal Skype divizí společnosti Microsoft. Skype je možné stáhnout zdarma do počítačů, mobilů a tabletů bezplatně na www.skype.com.

Pro novinky o produktu Skype navštivte Blog: http://blogs.skype.com, 
Twitter: twitter.com/skype, nebo Facebook: www.facebook.com/skype.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.