Přečtěte si: Maturity nezvládlo téměř 19 procent studentů, nejvíce od roku 2011

sobota 21. června 2014 ·

U jarních maturit propadlo 18,7 procenta studentů. Je to nejvíce od roku 2011, kdy byly státní maturity spuštěné. Středoškoláci se zhoršili ve všech předmětech, největší problémy jim dělala matematika, kterou jich nezvládlo 24 procent. Ke zkouškám se přihlásilo celkem necelých 90 tisíc studentů.


Z článku Jana Jiřičky v iDNES.cz vybíráme:

Podle Zíky se budou důvody zhoršení analyzovat. „Jednu příčinu vidím v tom, že výrazně klesla schopnost žáků řešit otevřené úlohy. To se nám ukazuje ve všech testech,“ uvedl.

Podle Cermatu výsledky ovlivnily i intenzivnější kontroly České školní inspekce. Ve 39 školách, které inspektoři sledovali po loňském podezření z opisování, se zvýšila neúspěšnost v testech z matematiky o deset procent. Kontroly namátkově probíhaly i na dalších 300 školách.

Nejlépe dopadli tradičně gymnazisté (propadlo jich jen 3,3 procenta), nejhůře studenti v nástavbových oborech (zkoušky neudělalo 44,8 procenta). „Nůžky mezi tradičně lepšími a tradičně slabšími obory vzdělávání se každým rokem rozevírají. Je to patrné zejména u matematiky, ale i u jiných předmětů,“ doplnil šéf Cermatu.


0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.