Přečtěte si: České školství bez budoucnosti

pondělí 2. června 2014 ·

Vysloveně nebezpečné jsou opakující se výzvy na podporu učňovského školství na úkor všeobecného vzdělání, které pronášejí ti, kdo by své děti na učňák samozřejmě nikdy neposlali. Také nesmíme zapomínat na populární hanění uměnovědců a kulturních antropologů.


Z článku sociologa Stanislava Bilera v iHNed.cz vybíráme:

Chládek je ve funkci 4 měsíce a proslul zejména jako generátor nápadů, co by se tak mohlo dělat – s kadencí jeden nápad za den. Takový přístup by se dal možná ocenit, pokud by vedl experimentální školní družinu. Také se proslavil pochybnou rigorózní prací a podezřením z šikany svých podřízených. Sice se pod ním konečně začíná houpat židle, nicméně stále není příliš jasné, proč se na ni vůbec dostal.

České školství je dlouhodobě ve špatném stavu, na čemž má výběr nekompetentních ministrů zásadní podíl. Jejich volba je také obrazem každé vlády, za jakou prioritu školství reálně považuje – pořád ještě bohužel nevyprchala vzpomínka na Josefa Dobeše. Jedním z důsledků pak je, že má stát problém uspořádat pro středoškoláky maturitu. Nezbývá než doufat, že nikdo nepřijde s nápadem na jednotný maturitní večírek.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.