28. 6.: Češtinářský (učitelský) Barcamp na Šrámkově Sobotce

čtvrtek 19. června 2014 ·

Stejně jako loni, i letos se v rámci Šrámkovy Sobotky koná češtinářský (učitelský) Barcamp. Vypukne v sobotu 28. června v 11 hodin v prostorách soboteckého kina. Program je již skoro hotov a tady z něj máte první výběr. Letošním tématem je maturita z různých stran.


První blok by se měl zaměřit na dvě hlavní otázky: Jakou funkci dnes maturita plní? A jakou by měla plnit? Kromě zástupců organizece Eduin v něm promluví třeba i proděkanka FF UK Eva Lehečková, která se zamyslí nad tím, jak by musely maturity vypadat, aby byly skutečně vstupenkou na vysokou školu. O postřehy z maturit z ciziny se postará mluvčí Barbara Okorn ze Slovinska (její příspěvek bude veden česky).

Druhý blok bude věnován projektům a výzkumům, které jsou s maturitami a středními školami spojeny: Představí se v něm zástupci z nakladatelství Fraus a jejich program pro maturanty. Dále pak autoři multimedálního projektu Mluvící hlavy FF UK a také Lukáš Vávra se svým bakalářským výzkumem o výužívání smartphonu mezi středoškoláky (dozvíte se mimochodem jakou aplikaci používají studenti k opisování!). Na řadu také přijde i představení výukové simulace Československo 1939 - 1989, který se rodí na Univerzitě Karlově.

Třetí blok pak představí projekty podporující průběžné vzdělávání. Uslyšíte v něm například Helenu Petákovou z Českého rozhlasu, která promluví o projektu Hezky a česky. Vojtěch Veselý vás seznámí s akcí Studenti píší Wikipedii. A Kateřina Borovanská z Freya CZ pak představí festival pro milovníky knih Belles lettres 2014.

Zamlouvá se Vám náš program? A chcete se zúčastnit? Dejte nám, prosím, vědět pomocí formuláře na stránkách: http://www.sramkovasobotka.cz/barcamp/

1 komentářů:

Unknown řekl(a)...
19. června 2014 v 4:48  

barcamp....hezky česky....v týhle zemi už nám fakt hrabe!

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.