Přečtěte si: Účet za úředníky: volno za tři platy, malé domů. Budou padat hlavy, zlobí se Chládek

úterý 15. dubna 2014 ·

Externí smlouvy vedle zaměstnaneckých, zaměstnávání příbuzných nebo "neplacené" volno za trojnásobný plat. Server Lidovky.cz získal podrobnosti k auditu externích smluv na ministerstvu školství. Někteří pracovníci si díky nim přišli až na stovky tisíc ročně. Ministr Marcel Chládek (ČSSD) chce nyní vymoci peníze zpět, chystá se zkontrolovat i podřízené organizace a některým úředníkům dokonce hrozí trestním stíháním.


Z článku Ondřeje Golise v Lidovky.cz vybíráme:

Jeden ze zaměstnanců ministerstva školství přišel na způsob, jak si vylepšit příjem. Loni odešel na neplacené volno, přesto mu na kontě od úřadu za měsíc přistálo třikrát tolik peněz, než by si normálně vydělal. S úřadem totiž uzavřel smlouvu jako externista.(...)

Kontroloři navíc v nejbližší době zaťukají na dveře dalších organizací podřízených ministerstvu. "Náš velký úklid ještě neskončil, to samé jsem se rozhodl udělat i u přímo řízených organizací, kde se půjdu podívat i na platové ohodnocení zaměstnanců, protože dnes jsem se dozvěděl některé zarážející informace. S velkou pravděpodobností to tam může vypadat obdobně," obává se ministr. Auditoři se podle něj zaměří na výchovné ústavy.


1 komentářů:

Nicka Pytlik řekl(a)...
15. dubna 2014 v 9:21  

TýýJo, to jsou věci. Tuhle za bezměsíčné noci mi v hlubokém lese nějaký neznámý člověk vyprávěl o pár lidech z okolí, kteří údajně měli někde někomu radit. Ale věřte neznámému. Ještě jsem si říkal, co by asi tak ti dotyční mohli dát k lepšímu...
Otázkou zůstává, jak dlouho už to na tom ministerstvu tak je, kdo všechno o tom co ví, a pak, do jak nízkých pater státní správy a samosprávy ve školství taková praxe už probublala. Co dnes brání odpovědným činitelům, aby porozdělovali nemalé penízky spřízněným duším, a pak se s nimi spravedlivě šábli.
Podělte si ve školách mzdové objemy plus mínus počtem zaměstnanců, a možná se budete divit, jaké průměrné nadtarify se vám z toho vyjeví. Zprvu se vyjeví čísla, a pak i vaše oči.
Jo, a náměstek Zaorálek prý rezignoval. Je už unavený.
To jsou teda věci.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.