Přečtěte si: Škola si účtuje 30 korun za hlídání dětí. Ministerstvo nesouhlasí

pátek 11. dubna 2014 ·

Žáci prvního stupně základní školy v Pelhřimově platí vzdělávacímu zařízení poplatek za to, že je učitel ohlídá během volné hodiny. Stačí tento dozor nazvat družinou. Nápad se ale ministerstvu školství nelíbí a vysvětlit si ho nechá i pelhřimovský městský úřad, který školu zřizuje.


Z článku Zuzany Dudášové a Michala Kolaříka v iDNES.cz vybíráme:

Podle pelhřimovského místostarosty Pavla Pípala, který má ve městě na starost školství, je poplatek v pořádku. "Paní ředitelka mi to vysvětlila, nemám nic proti. Pokud mají děti delší přestávku, buď rodiče podepíší souhlas, že mohou ze školy po dobu volna mezi vyučováním ven dělat si, co chtějí, než se vrátí na hodinu. Nebo si rodiče nepřejí, aby byly bez dozoru venku. A pro tento případ musela škola zaměstnat další dozor, který se dětem po tu dobu věnuje," říká

"Navíc obě strany mají podepsanou úmluvu. Ale pokud rodiče budou mít zájem věc řešit, rád se s nimi sejdu," doplňuje Pípal.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.