Do soutěže The SCHOOL DANCE 2014 se lze přihlásit ještě do 30. dubna

úterý 22. dubna 2014 ·

Již jen do konce dubna se mohou školy přihlásit do soutěže The SCHOOL DANCE 2014 určené mateřským, základním a středním školám. Největší taneční soutěž pro školy ve střední Evropě má motivovat děti, žáky a studenty k pohybovým aktivitám a k efektivnímu využívání informačních technologií.


V loňském roce, kdy soutěž probíhala pouze na Slovensku, se do ní zapojilo 286 škol. Letos, kdy se poprvé soutěží i v České republice a v Polsku, se již přihlásilo několik desítek škol z ČR. Zapojte se také! Vytvořte se svou třídou kreativní taneční video a nahrajte jej společně s interaktivním materiálem o svém regionu na stránky www.schooldance.cz.

Každá registrovaná škola může nahrát až 3 soutěžní videa o maximální délce tří minut. Soutěž probíhá ve dvou kategoriích – BEST DANCE a LOCAL DANCE. V první zmíněné kategorii mají soutěžící natočit nejlepší taneční video. V kategorii LOCAL DANCE mají soutěžní videa co nejlépe prezentovat prostřednictvím tance jednotlivé regiony České republiky, Slovenska a Polska. Styl tance v této kategorii není striktně definován, může se tak jednat o folklórní tance nebo například i klasiku či hip-hop. Podmínkou je provázání videa s regionem, tedy s významným místem, událostí, tradicí či zvyky dané oblasti. Hlasování proběhne v květnu prostřednictvím sociálních sítí. Nejlepší tanečníci se o vítězství utkají v mezinárodní konkurenci v červnu ve Slovenském národním divadle v Bratislavě. Hlavní cenou pro vítěze je výlet do Disneylandu, taneční dny s profesionálními tanečníky Dansovia a řada dalších hodnotných cen od partnerů soutěže.

Soutěž se koná od roku 2012 na Slovensku a nyní se rozšířila i do České republiky a Polska. Partnerem The SCHOOL DANCE 2014 v České republice je společnost EDULOGY, která provozuje vzdělávací portál eKabinet.cz. Pořadatelem soutěže je nezisková organizace EDULAB a taneční akademie DANSOVIA.

Registrace a informace o soutěži jsou dostupné na: www.schooldance.cz.



0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.