Přečtěte si: Ze škol na východě Čech bude možná muset odejít kolem 1300 učitelů

neděle 9. března 2014 ·

Ze škol v regionu bude možná muset ke konci letošního roku odejít asi 1300 pedagogů. Jde o učitele, kteří nemají potřebnou kvalifikaci. Odchod vyučujících nejvíce zasáhne základní školy, kterým by mohlo ubýt kolem 670 pracovníků.


Z článku Ivany Vitovské v Deník.cz vybíráme:

V Královéhradeckém kraji je 11,6 % nekvalifikovaných učitelů, z nichž 3,9 % už studuje a 2,3 % zřejmě studium zahájí. Studovat nezačne 5,4 %.
O něco lépe je na tom Pardubický kraj, kde je 10,6 % nekvalifikovaných učitelů, z nichž 3,2 % studuje a 2,5 % studovat bude. Studium nezahájí 4,9 procenta.

V ČR je 11,9 % nekvalifikovaných učitelů.

1 komentářů:

Unknown řekl(a)...
10. března 2014 v 0:17  

Taky se nechodím léčit k absolventům ZŠ. I sestra v nemocnici musí studovat 7 let. Problém vidím v podfinancování školství. Za malý plat , málo muziky a na mnoha místech i mizerná kvalita. Úpadek je zřetelný. Jakákoliv reforma bude vyžadovat nesmírné množství financí. Zadarmo u nás dnes nikdo nic dělat nechce a nebude.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.