LegálníLinux.cz: přejděte z Windows XP na Xubuntu

pondělí 24. března 2014 ·

Vlastimil Ott s Vojtěchem Trefným zveřejnili na webu LegálníLinux.cz návod pro přechod z Microsoft Windows XP na linuxovou distribuci Xubuntu.


V souvislosti s ukončením podpory dnes opravdu již letitého systému Microsoft Windows XP se objevila řada aktivit pro podporu uživatelům tohoto stále oblíbeného systému. V českých školách je tento operační systém masivně používán i vzhledem k převažujícím starším osobním počítačům. Protože finanční prostředky jsou stále omezené, je nákup nových počítačů s novým operačním systémem Microsoft Windows 8.1 prakticky nemožný a přestože je tento operační systém relativně nenáročný, náklady na upgrade operační paměti, která může být kritickým místem, mohou být stále vysoké.

Variantou může být využití starších osobních počítačů jako terminálů s využitím například Microsoft Windows MultiPoint Server, zde je ale třeba investice do serveru, které jsou nyní poměrně levné. Dalším řešením může být přechod na některou linuxovou distribuci, kde je často doporučována nenáročná distribuce Xubuntu.

Vlastimil Ott s Vojtěchem Trefným, autoři známi i z České školy, zveřejnili pod hlavičkou sdružení Liberix na webu LegálníLinux.cz návod pro přechod z Microsoft Windows XP právě na linuxovou distribuci Xubuntu. Na tomto webu se dozvíte, jaké jsou hardwarové nároky linuxové distribuce Xubuntu, včetně porovnání s hardwareovými nároky nových verzí Microsoft Windows, dále jaké jsou výhody a nevýhody Xubuntu, jak vypadá pracovní prostředí, jaká je úroveň bezpečnosti, jak se Xubuntu aktualizuje, jaké programy jsou v Xubuntu k dispozici a spoustu dalších detailů. Je tu k dispozici i odkaz na stažení tohoto bezplatného systému a podpůrný e-book.


0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.