Video: Zakázané vzdělávání

pondělí 10. února 2014 ·

Proč nás ve škole učí věci, které už většinou nikdy nepotřebujeme? Zakázané vzdělávání je nezávislý dokumentární film, uvolněný v roce 2012. Zachycuje různé alternativní vzdělávací praxe a nekonvenční školy v Latinské Americe a ve Španělsku, a zahrnuje vzdělávací přístupy, jako jsou škola Montessori, Waldorfská škola, progresivní školy a domácí školy.




(španělsky: La Educación Prohibida)

Převzato z kanálu na Youtube MontessoriCZ - International Montessori School of Prague

Více na www.montessori.cz

3 komentářů:

Nicka Pytlik řekl(a)...
10. února 2014 v 10:29  

Proč nás ve škole učí věci, které už většinou nikdy nepotřebujeme?

Myslíte namátkou třeba pravdomluvnost, poctivost, pracovitost, etiku, dodržování zákonů čr?

Takže lépe:
'Proč se ty věci nenaučíme tak, abychom je byli schopni použít?'

Jirka řekl(a)...
10. února 2014 v 14:24  

Myslíte namátkou třeba pravdomluvnost, poctivost, pracovitost, etiku, dodržování zákonů čr?

Ta sedla. Když mi takhle naběhnou žáci a dovolí mi takhle dokonalý smeč, vzpomenu na Komenského a doprovodím ten homerun náležitým divadýlkem, aby škola byla zase hrou.
Těmto základům úspěšného lidského soužití je nemůžeme učit, protože jinak bychom nemohli tak bohatě diskutovat a prožívat "nové" zákony ani zde na České škole. Svět není ani černý ani bílý, ale neměl by být ani takový, jaký se nám zrovna hodí. Jak se v tom pak člověk má vyznat? Na žácích a rodičích už je dneska jasně vidět, že v tom mají maglajz. Pořád jsem spoléhal na školy a učitele. Teď vidím, že i tam TIKÁ ČASOVANÁ BOMBA.

Jenyk řekl(a)...
11. února 2014 v 20:40  

škola Montessori, Waldorfská škola, progresivní školy

Věřím, že jde o zajímavý dokument, ale opravdu vystihuje jeho podstatu to, že obvyklé školy učí to, co nikdy v životě nebudem potřebovat (Pythagoovu větu, čárky ve větách a pod.) a ty neobvyklé školy učí věci pro život?

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.