V projektu Pospolu probíhají zdarma vzdělávací akce pro pedagogy i zaměstnavatele

středa 12. února 2014 ·

Zájemci si mohou vybrat celkem ze 157 akcí různých typů (kurzů, koučování a workshopů), které se konají od ledna letošního roku až do května 2015. Cílem seminářů a kurzů je moderními vzdělávacími metodami přiblížit možnosti vedoucí k prohloubení a zkvalitnění spolupráce škol a firem.


Pro pedagogické pracovníky jsou připravené kurzy a workshopy pro jednotlivé skupiny oborů. Spolu se zástupci spolupracující firmy se mohou učitelé ve dvojici zúčastnit i koučování. Připraven je také seminář pro zaměstnavatele a zřizovatele škol.

Po absolvování kurzů obdrží pedagogové osvědčení o absolvování kurzu (některé kurzy jsou akreditované), a zvýší si tak svou kvalifikaci, znalosti a přehled. Všechny typy akcí nabídnou prostor pro výměnu zkušeností účastníků, sdílení příkladů dobré praxe i překážek a problémů ve spolupráci. Z analýz projektu Pospolu vyplývá, že vázne komunikace mezi školami a firmami. Školy a firmy si nerozumí, i když mnohdy sledují stejné nebo podobné cíle. Koučování i další akce jim pomohou najít společnou řeč a zlepšit komunikaci.

V kurzech se pedagogové naučí připravit si podklady pro plánování a realizaci různých forem spolupráce s firmami, na kurzu k ECVET se naučí sestavit jednotku výsledků učení, což jim pomůže ke zkvalitnění praktické přípravy žáků ve firmách. Nově získané poznatky a podněty k jejich odstranění mohou účastníci uplatnit v praxi vlastní školy a firmy. „S využitím nástrojů Pospolu lze určit přidanou hodnotu praxe žáků, kteří při transparentním a dobře naplánovaném praktickém vyučování získají lepší přehled o tom, k čemu je praxe dobrá a co se mají naučit,“ vysvětluje obsahová manažerka projektu Ing. Taťána Vencovská.

Všichni účastníci akcí mohou přispět svými podněty, nápady a podklady k závěrům projektu Pospolu, jehož cílem je sestavit návrh systémových a legislativních opatření k efektivnější spolupráci škol a firem.

Vzdělávací akce organizačně zajišťuje firma BNV Consulting. Kalendář s termíny a místem konání akcí najdete na www.projektpospolu.cz/kalendar.

Termíny a místa konání akcí spolu s krátkými anotacemi o obsahu najdete v příloze.

Přihlásit na akce se můžete na:


Projekt Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi je financován z prostředků ESF a státního rozpočtu ČR. Realizuje ho MŠMT ve spolupráci s Národním ústavem pro vzdělávání.

Přílohy - Kurzy pro pedagogické pracovníky – 75 kurzů ve všech regionech ČR.docx

2 komentářů:

Nicka Pytlik řekl(a)...
12. února 2014 v 18:37  

Zařekl jsem se strašlivou přísahou, že neopomenu jedinou příležitost ke kritice úrovně zpracování dokumentů v elektronické podobě. Zvláště pak, jedná-li se o dokument vyvěšený na webu mšmt pod hlavičkou núv, nad to týkající se vzdělávacích akcí, kde oněmi moderními metodami má být něco výrazně zkvalitněno, nejlépe pak konkurenceschopnost v oblasti softových skilsů, a k tomu ještě s čerpáním evropských peněz.
Když už to vyvalí v dokxu, tak fůůj a vostudááá!

krtek řekl(a)...
13. února 2014 v 9:11  

Upřímně - mohlo to být horší. Dokument na úrovni snaživého trojkaře, co se vyhýbá stylům jak čert kříži. A nepochopil odrážky, tak je "bastlí". "Ale když se to vytiskne, tak to není vidět, přece."
Třeba to zaměstnavatelé nechtějí ;-)

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.