Monitoring denního tisku nejen pro oblast vzdělávání

čtvrtek 13. února 2014 ·

Jistě každý pracovník v oblasti školství zná tu situaci. Vyvstane problém, vy jste na něj velmi kvalitně odborně připraveni, přesto se zaseknete a nevíte jak postupovat. Problém je zřejmě v tom, že vnitřně přešlapujete, zda to vyřešit takto anebo jinak. Vážíte vnitřní problém, jak byste asi vypadali, kdybyste problém řešili nestandardně anebo nedej Bože dokonce odlišně než většina osob ve stejném postavení jako je to vaše.


V danou chvíli byste zcela jistě ocenili nástroj, který se nejeví jako velmi náročný, ani nedostupný, přesto jej právě teď nemáte k dispozici. Jedná se o nástroj, kdy byste měli k dispozici banku informací anebo článků, ve kterých by byl daný problém již dříve řešen.

Ano, můžete použít tradiční postupy, jako je vyhledávání v Googlu anebo Seznamu či kontaktování spřízněných duší, na něž seženete kontakt. Existuje ovšem mnohem rychlejší a elegantnější řešení. Zkuste použít monitoring denního tisku, a to takový, který je přímo zaměřen na oblast činností, ve kterých působíte.

O službě Mozaika dne

V rámci webového projektu www.vzdelavacisluzby.cz je nabízena zcela bezplatná služba, která naplňuje myšlenku uvedenou výše. Jedná se o komplexní nástroj, který za Vás monitoruje veškerý tisk v České republice (ať odborný, tak i jiný běžný), a to hned v několika oblastech, které přímo souvisejí s oblastí vzdělávání a školství. K dispozici máte každodenně průběžně vkládány veškeré články z oblasti vzdělávání, současně také z oblasti trhu práce tak, aby byla obsažena i pracovněprávní problematika. Na zájemce o vědu a výzkum projekt myslí samozřejmě také. V neposlední řadě je pro účely spíše výchovné monitorován tisk v oblasti mládeže a školských služeb.

Veškeré články jsou kromě uvedených čtyř kategorií dále členěny do dalších podkategorií. Těch je v současnou chvíli k dispozici celkem 112. Závěrem je ještě potřebné dodat, že za období necelého půl roku bylo v systému zaindexováno cca 11 000 článků, což činí průměr takřka 80 článků na den. A to už by byl opravdu velký problém, abyste informace o něm v této databázi nenalezli. Samotná služba je k dispozici na Mozaika dne.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.