Corinth zapojuje učitele z celého světa do vývoje nové výukové pomůcky

úterý 4. února 2014 ·

Corinth, přední český vývojář digitálního vzdělávacího obsahu, vytváří novou výukovou pomůcku pro stolní počítače a dotyková zařízení. Firma, která dlouhodobě spolupracuje s pedagogy a vzdělávacími experty, vyzývá učitele nezávisle na zemi či regionu, aby se na vývoji pomůcky podíleli také.

V minulém roce na sebe Corinth upozornil řadou vizuálních aplikací Corinth Micro, které celosvětově používají učitelé z nejinovativnějších škol, žáci i běžní uživatelé. Za první z nich, Corinth Micro Plant, získala firma ocenění Microsoftu pro nejlepší globální partnery ve vzdělávání. Kromě toho loni Corinth uspěl v soutěži Podnikatelský projekt roku 2012.

Nyní Corinth provádí mezinárodní průzkum mezi učiteli základních a středních škol. Získané poznatky využije ve vývoji nové generace interaktivního výukového obsahu, na jehož tvorbě spolupracovala také Masarykova univerzita v Brně. Připravovaná aplikace učitelům zrychlí a zefektivní přípravu výuky a svým 3D zobrazením zatraktivní její výklad. Výzkum podporuje také Innteach, největší světový web recenzující vzdělávací aplikace pro Windows 8, vytvářený pedagogy a odborníky na výuku.

Za vyplnění dotazníku o své praxi si učitelé mohou vyzkoušet testovací verzi této připravované pomůcky a dostanou také oceněnou aplikaci Corinth Micro Plant. Výzkumu se může zúčastnit kterýkoliv učitel základní a střední školy, odborného učiliště či gymnázia. „Bedlivě nasloucháme učitelům ve snaze vyvinout pomůcku, která bude vycházet z jejich zkušenosti, ale která bude zároveň převyšovat všechno, s čím se dosud setkali. Proto je pro nás spolupráce s učiteli tak důležitá,“ řekl o výzkumu Martin Bukáček, manažer public relations a koordinátor výzkumu.

Ondřej Homola, ředitel Corinthu, rovněž zdůrazňuje, že nová aplikace vychází vstříc potřebám pedagogů. „Naše aplikace se používají po celém světě, ale uvědomili jsme si, že pro používání výukového obsahu ve třídě je třeba vyjít učiteli vstříc. Nová aplikace se jim bude ovládat a používat mnohem jednodušeji. Jestli se kantorům alespoň trochu líbily naše předchozí aplikace, žádáme je, aby nám pomohli novou pomůcku doladit, aby se jim dobře používala,“ řekl k výzkumu Homola.

Pro více informací se podívejte na úvodní video k dotazníku: http://bit.ly/corinth_survey_vid_cz

Odkaz na českou verzi dotazníku: http://bit.ly/corith_survey_cz

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.