Přečtěte si: Zápisy prvňáčků: rodiče stáli frontu celou noc

pondělí 20. ledna 2014 ·

V Plzni začaly přibližně v polovině ze zhruba tří desítek škol zápisy do prvních tříd. Do škol teď nastupují silné populační ročníky, takže ne všechny mohou uspokojit všechny zájemce. Někteří rodiče tak kvůli pořadí čekali před školou celou noc. I když nakonec někteří v jimi vybrané škole neuspějí, v Plzni je kapacita škol dostatečná.


Z článku Petra Ereta v TÝDEN.cz vybíráme:

Například 25. základní škola v Chválenické ulici ve čtvrti Slovany s kapacitou 940 dětí letos přijme maximálně stovku prvňáčků do čtyř tříd. První rodiče se začali před školou scházet už v úterý večer, dnes kolem 4. hodiny jich tam stálo několik desítek. "Manžel přišel po 22. hodině, do půlnoci seděl v autě, pak čekal venku," řekla Andrea Ulčová, maminka budoucí prvňačky Madlenky. Bydlí kousek od školy, dcera cestou nebude muset přecházet silnici. "Měli jsme strach, nechtěla jsem ji vozit na Jiráskovo náměstí nebo ještě dál," vysvětila důvod dlouhého čekání.

Její partner Karel Janča tak byl ráno v 8 hodin první z rodičů budoucích prvňáků, kdo do školy vstoupil. "Od 3 hodin se tady začalo scházet už docela dost lidí," řekl. "Je to jako čekání na lístky na Viktorku na Ligu mistrů nebo na play-off v hokeji," připodobnil další z čekajících otců.

1 komentářů:

Eva Adamová řekl(a)...
21. ledna 2014 v 7:55  

Ja to je hezké, že mají v Plzni dostatečnou kapacitu v globálu pro všechny děti v Plzni. Otázkou však zůstává, jestli mají jednotlivé školy dostatečnou kapacitu pro prvňáky ze spádové oblasti, která ke škole patří. A to jaksi vypadá, že ne. A v tom je právě jádro pudla.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.