Přečtěte si: Ministerstvo: Učte podle Mormonů

sobota 11. ledna 2014 ·

Na české školáky čeká nový předmět. Učitelé jsou v šoku. Vychází totiž z principů a myšlenek mormonské církve.


Z článku Marka Přibila v Týden.cz vybíráme:

Školení pro české učitele je vedeno manipulativním způsobem: jsou prezentovány jen samé výhody, fotografie v manuálech se velmi podobají reklamním americkým billboardům (všichni se smějí). "Projekt má až sektářský charakter, neboť výuka má obsahovat ultimáta typu: Kdo nepřijme naše principy, nedosáhne efektivního a šťastného života," podotýká pedagog.

"Školiteli českých kantorů jsou lidé bez odpovídajícího pedagogického vzdělání," doplňuje učitelka D. Vlčková. V rámci školení, která vyjdou školy (tedy jejich zřizovatele, potažmo stát) v souhrnu na statisíce korun, absolvují kantoři ve svém volnu několik desetihodinových kurzů v průběhu dvou let.

3 komentářů:

Eva Adamová řekl(a)...
11. ledna 2014 v 20:38  

Kruci, šak dneska není 1. apríla.

Nicka Pytlik řekl(a)...
11. ledna 2014 v 21:47  

Zásadně se ohrazuji proti poštěkávání těchto zapšklých hrobařů moderního učitelování, pro které je vrcholem formování dětské duše večerníček s Karafiátovými Broučky.
Právě pracuji na vzdělávacím systému 'Škola ležmo', které vychází z poznatku, že ležícímu člověku se lépe prokrvuje mozek.
Ve vzdělávací oblasti, kde je dominantní kreativita, se bude ležet na pravé straně, a kde naopak logika, tam na straně pravé. Pokud se budeme zabývat manažerskými dovednostmi, budou žáci ležet na břiše, aby hlavu drželi hezky seběvědomě vztyčenou. A budeme-li řešit otázky státní správy a samosprávy, pak jedině na zádech, aby se nám dobře rodily koncepce.
Kontinuálně stavíme na historických zkušeností velkých vůdců, kteří dobývání významných míst začínali vždy ležením někde poblíž.
Zkoncujme už jednou provždy s tradiční školou, která je pro děti vězením. Vždyť se tam lidi posílají, aby si to odseděli, prostěěě.

Nicka Pytlik řekl(a)...
12. ledna 2014 v 15:01  

Byl jsem upozorněn, že bych měl víc polehávat na levé straně.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.