Přečtěte si: Kandidát na ministra školství chce dětem kvůli nadváze přidat hodinu tělocviku týdně

sobota 11. ledna 2014 ·

Školáci by mohli mít v budoucnu tři hodiny tělocviku týdně místo současných dvou. Plánuje to kandidát na post ministra školství Marcel Chládek z ČSSD. Důvodem je špatná kondice žáků nebo to, že pětina školáků trpí nadváhou.


Z článku Kláry Bílé v Rozhlas.cz vybíráme:

„Dovedu si představit, že ta třetí hodina bude ve spolupráci s nějakým sportovním klubem. Pokud tam bude trenér s pedagogickým vzděláním, tak ta třetí hodina může být formou her,“ nastínil Chládek.

4 komentářů:

Nicka Pytlik řekl(a)...
12. ledna 2014 v 10:22  

Tlusté děti necvičí ani jednu ze stávajících dvou hodin.
'Jedna hodina těžké práce na zahradě vám pomůže spálit kalorický ekvivalent hamburgeru od McDonald.' viz http://bit.ly/Kd6LKI
Chrlí a chrlit nepřestane. Takový perpetum debile.

poste.restante řekl(a)...
12. ledna 2014 v 14:46  

Žáci také neumějí počítat, nezvládají gramatiku, nechápou fyzikální zákony, ani chemické vazby, nerozumí přírodě, ani sobě navzájem, nejsou finančně ani počítačově gramotní,...

Takže buďto navýšíme počty vyučovacích hodin na základních školách na 40 hodin týdně,
anebo bychom pro změnu mohli začít pořádně využívat čas určený k výuce.

Třeba omezit různé "projekty", aktivity, programy a vůbec veškeré pseudočinnosti a švindlpředměty, které do škol natlačily různé zájmové skupiny.
Také by možná stálo za to obnovit možnost opakovaného propadnutí a zavést institut vyloučení z výuky.
Neuškodilo by podrobit revizi všechna uvolnění z tělesné výchovy, různé takydiagnózy z PPP, jejichž jediným účelem je zajistit dítěti úlevu a snížit na něj nároky.
Ale hlavně by bylo dobré začít požadovat po všech účastnících vzdělávacího procesu a především po žácích, aby ve škole pracovali, nenarušovali výuku, připravovali se doma a vůbec začali plnit své studijní povinnosti.

Jirka řekl(a)...
12. ledna 2014 v 16:09  

Tomu říkám jasná řeč. Děkuji! Myslíte, že Marcel zase přijde mezi nás a vysvětlí nám, proč se mýlíme. Já vím, že toho teď má moc, ale jeho vláda stále mluví o šetření. Kdyby zašel a pročetl si příspěvky pod svými návrhy, ušetřil by ročně statisíce na poradcích. Pak by ho určitě čekala pochvala od Miloše před nastoupenou vládou.
Cítíte, jak pod články roste v diskuzích tlak? Pak se nemůžeme divit, že se zima nekoná a sníh nepadá. Nebe je bez mráčku. Jen ten napnelismus kazí všehobecnou pohodu.

Milan řekl(a)...
14. ledna 2014 v 9:55  

Úžasný nápad budoucího ministra! A který předmět prosím pěkně zase "ostrouhá"? Doporučuji osobně matematiku nebo češtinu, to jsou takové zcela nepraktické a nepotřebné předměty. Na rozdíl od druhého cizího jazyka, všech možných mediálních apod. výchov. Co kdyby se spíš zodpovědnost za pohyb dětí přenesla na DDM a hlavně velectěné rodiče. Hodina pohybu týdně nic moc nezmůže, pokud dítě nezmění svůj životní styl. Je to stejné jako u dospělých ...

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.