Přečtěte si: Maturitu nemusí mít každý, myslí si kandidát na ministra školství

čtvrtek 9. ledna 2014 ·

Kandidát ČSSD na ministra školství Marcel Chládek považuje dosavadní Formu státních maturit za nevhodnou. Srovnávat učiliště a gymnázia je podle něj hloupost. Současný systém je podle Chládka špatně nastavený.


Z článku Martiny Učňové v EuroZprávy.cz vybíráme:

Řešení je podle něj jasné. „Na učebních oborech, kde to není nutné, tak aby nebyla maturita, aby se končilo vyučením a po 3 letech praxe mohla být složena zkouška takzvaná mistrovská," řekl Chládek s tím, že by se tak vyřešil i problém úrovně maturity, protože dnes se srovnává nesrovnatelné. „Stát má nastavené zákony tak, že všude chceme maturitu. Takže to není problém studentů, jejich rodičů, není to problém škol," nastínil chyby v legislativě politik. Jedním dechem také dodal, že je potřeba změna. Restrukturalizace oborů by pak měla přinést i změnu na trhu práce.

2 komentářů:

Nicka Pytlik řekl(a)...
9. ledna 2014 v 20:32  

Maturitu nemusí mít každý,

ale učitel přinejmenším.

Eva Adamová řekl(a)...
9. ledna 2014 v 21:11  

U učitele na ZŠ by možná bylo dobré, kdyby neměl vystudovanou pouze andragogiku, tak jako náš skoromisnistr Chládek, který s tímto oborem působil na ZŠ a SŠ 11 let.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.