Dnes jím jako IND na školách

úterý 21. ledna 2014 ·

Jste učitel nebo vedete skupinku dětí či mladých lidí? Zajímáte se o rozvojovou problematiku a myslíte si, že by toto téma zajímalo i vaše žáky? Pro měsíc březen chystáme netradiční rozvojovou kampaň pro školy s názvem Dnes jím jako IND. Kromě kvalitní zábavné formy vzdělávání, her a kulinářských zážitků na vás i vaše žáky čekají hodnotné výhry.

Březnová kampaň Dnes jím jako bude probíhat již popáté. Zvláštností letošního ročníku je jeho speciální zaměření na základní a střední školy po celé České republice. Do kampaně se bude moci zapojit celá škola nebo samostatné třídy. Po celý březen, kdy kampaň probíhá, se budou žáci pomocí výukových materiálů dozvídat více o Indii - geografii, historii, kultuře či sociální problematice. Přidanou hodnotou budou osobní svědectví salesiánských dobrovolníků, kteří v Indii přes projekt Adopce nablízko „odsloužili“ dohromady již 17 let, dále tématické hry, fotogalerie, indický jídelníček a jiné.

Základní informace

  • Téma: INDIE.
  • Cílová skupina: základní a střední školy po celé ČR.
  • Cíle kampaně: rozvojová osvěta, vhled do sociální problematiky třetího světa, propagace a podpora dobrovolnictví.
  • Datum realizace: 1. – 31. 3. 2014.
  • Realizátor: Salesiánská asociace Dona Boska, o. s. (SADBA) v rámci projektu Adopce nablízko - školení a finanční podpora dobrovolníků pomáhajících až jeden rok v rozvojových zemích.

Proč by do toho vaše škola měla jít?

  • Nabízíme vám kvalitní zábavnou formu vzdělávání (výukové materiály o Indii budou vypracovány skupinou učitelů majících zkušenosti i s dobrovolnictvím v rozvojových zemích; k dispozici budou 4 typy výukových materiálů – pro 1. stupeň ZŠ, 2. stupeň ZŠ, pro střední a vyšší školy a materiály v anglickém jazyce pro starší ročníky).
  • Podpoříte dobrou věc.
  • Nabízíme Vám informace z první ruky a kulinářské zážitky.
  • Můžete vyhrát hodnotné ceny.
  • Dáte svým žákům možnost uvědomit si, jak se mají dobře.
  • Vzbudíte u svých žáků zájem o rozvojovou problematiku a dobrovolnictví.

Dejme našim dětem šanci uvědomit si, jak se mají dobře.

Více informací a možnost registrace: www.adopcenablizko.cz/dnes-jim-jako


0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.