Marcel Chládek: Nová vláda musí prověřit pochybný projekt státních maturit

čtvrtek 19. prosince 2013 ·

Aktuální zprávy o podvodném systému školení učitelů ke státní maturitě jsou dalším z řady skandálních odhalení, která od začátku projekt státní maturity provází. Sociální demokracie opakovaně státní maturity v minulosti kritizovala, vládu Petra Nečase jsme upozorňovali na to, že jde o předražený, administrativně náročný a pro systém školství zcela neefektivní projekt.


Jsem přesvědčen o tom, že jedním z prvních kroků nové vlády v oblasti školství musí být celkový finanční i obsahový audit pochybných projektů v čele se státní maturitou, které po sobě ministři Nečasovy vlády zanechali. Na základě této analýzy se musí neprodleně odstranit veškeré problémy, které poškozují jak studenty, tak pedagogy.

Nová vláda se musí zasadit o to, že zkouška z dospělosti bude opět institutem důstojného a nezpochybnitelného zakončení středoškolského studia.

Zdroj: ČSSD.cz

3 komentářů:

Simona CARCY řekl(a)...
20. prosince 2013 v 7:36  

Systém maturit stojí stát méně, než odměny resortům Zemanovy vlády, které se říká Rusnokova. Přínos těchto odměn je zpropadeně mizivý pro stát ve srovnání s objektivností a spravedlností, kterou systém státních maturit od školství vnesl. To nemůže zhatit morální poklesek nějaké učitelky. Tento poklesek jen dále devalvuje ochablou prestiž učitelů, nikoli státních maturity jako systému.

krtek řekl(a)...
20. prosince 2013 v 10:58  

"Nová vláda se musí zasadit o to, že zkouška z dospělosti bude opět institutem důstojného a nezpochybnitelného zakončení středoškolského studia."

Takže bude povinná matematika na lehčí úrovni pro všechny a hodnocení písemných prací nezávisle na škole?
Jak jinak chcete nezpochybnitelně zakončit středoškolské vzdělání?

Simona CARCY řekl(a)...
20. prosince 2013 v 11:26  

Jste přehnaně odvážný, Krtku, nebo nemáte vyvinutý pud sebezáchovy. Vy to snad myslíte s tou objektivitou vážně! To byl samozřejmě žert a takových názorů si vážím. To však nemá s naší budoucí realitou co dělat. Skutečně se máme na co těšit. ... Obávám se že pan stínový udělá všechno pro to, aby se z ní (z té zkoušky) stal nezpochybnitelný bastard. Zrušení širšího spektra předmětů, zrušení dvou úrovní při zachování disproporce mezi technickými školami a gymnázii, deformace centrálního hodnocení na neobjektivní podpůrný prvek oblíbených žáků - to jsou výsledky expertů, kteří se s podporou EDUinu a pana stínového a dalších navěšených komerčních subjektů snaží model maturit nejprve poškodit a poškozený model a pak pomlouvat.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.