Přečtěte si: Ze Švédů vyrůstá národ spratků, varuje expert před liberální výchovou

sobota 2. listopadu 2013 ·

Neděkují, nepodrží dveře, v tramvaji nepustí sednout staršího ani těhotnou. Ve Švédsku podle uznávaného psychiatra vyrůstá kvůli přehnaně liberální výchově generace nezvladatelných spratků. Za neschopnost Švédů zkrotit své potomky prý může i zákon z roku 1979, jenž rodičům zakazuje používání veškerých fyzických trestů.


Z článku Daniela Mádra v iDNES.cz vybíráme:

Řešení je podle Eberharda zřejmé. Švédové by se měli vrátit k osvědčeným metodám "autoritativního" rodičovství, protože prý neexistuje žádný vědecký důkaz o tom, že by přísnější výchova dětem nějak ubližovala. "Můžete jednoduše opět převzít kontrolu nad tím, co se u vás doma děje. Rodina není demokracie," apeluje na rodiče.

6 komentářů:

Petr Chaluš řekl(a)...
2. listopadu 2013 v 19:53  

dobrá je jen ta poslední věta článku :-)

Anonymni z 21:30 řekl(a)...
2. listopadu 2013 v 20:44  

Ta poslední věta je příznačná pro mnohé, co se dnes razí jako moderní, včetně školy.

Protestovat nepomáhá, lidé už totiž degenerují.

Nicka Pytlik řekl(a)...
2. listopadu 2013 v 22:34  

Pytlikovo osmero:
1. Pro nás je spíš podstatné, jak to chodí ve Finsku, prostěě.
2. Nemusíme mít obavy, že to dorazí až k nám, protože to tady už je.
3. Spravedlivé je, že ten kdo mizernou výchovu dětí odnese pravděpodobně nejvíc budou jejich rodiče. Nespravedlivé je, že i všichni ostatní.
4. 'Liberální' výchova není totéž co 'špatná' výchova.
5. Zákaz fyzických trestů není pravou příčinou 'švédských' problémů. Jejich znovupovolení a 'přísnost' mnoho nevyřeší.
6. To, čeho se nedostává, je 'důslednost'. A to ne jenom ve výchově dětí. Problém řeší bezpodmínečně důsledné dodržování velmi jednoduchých pravidel.
7. Všechny velké požáry začaly jako malé plamínky. Nesmějí se nechat rozhořet.
8. To, co ve společnosti vyloženě a dlouhodobě chybí je 'noblesa'. Kdejaké pako si myslí, že prosté ustavení do funkce je puncem vyjímečnosti. Kdyby jim ta sláma čouhala jenom z bot, to by ještě šlo. Průšvih je v tom, že jim čouhá především z hlavy.

alba.projektor řekl(a)...
3. listopadu 2013 v 9:59  

"Rozklad demokratického politického systému, rozklad státnosti, důvěry, morálky a totální absenci etiky ve skutečnosti v této společnosti způsobuje nikým nekontrolované, bezohledné, prolhané poskakování nabubřelých, namyšlených, přežraných bezohledných panáků a egoistických sloních psychopatů v křehkém porcelánu jemných sociálních vazeb složitého společenského organismu, jenž jim jakýmsi nedopatřením byl svěřen do opatrovnictví, v podvodné smlouvě společenské sametové dohody.

Poskakování nezodpovědných egomaniaků utržených ze řetězu, omámených iluzí vlastní důležitosti, posedlých představou vlastní výjimečnosti, lhářů a překrucovačů v hroší kůži, pohrdajících jakýmikoliv pravidly prosté elementární slušnosti, pohrdajících odpovědností za své chování, odpovědností k druhým, hledících jen na svou kariéru a svůj osobní prospěch, šplhajících jeden přes záda druhého, jak všežraví mravenci v pralese k uchvácení dobře placených pozic a za uchvácením iluze moci. ... Mladí lidé nepotřebují přemlouvat bábu a dědu o svých zkreslených představách skutečnosti. Mladí lidé naopak na prvním místě potřebují především ptát se nezaujatě, bez předsudků a neustále báby a dědy, jak to skutečně bylo. Ptát se komunikovat, hledat a učit se dokud se nedozví, jak se věci skutečně mají." - See more at: http://www.blisty.cz/art/66762.html#sthash.Lmj8zxff.dpuf

Nicka Pytlik řekl(a)...
3. listopadu 2013 v 12:58  

Rozklad... důvěry, morálky a totální absenci etiky

Z těch malých hajzlíků na nižších úrovních se postupně v patrech vyšších usazovaly větší hajzlíci, až se na těch nejvyšších úrovních usadili hajzli ve všech směrech kovaní.
Teď se to z těch vysokých sfér vrací zpátky na ty nejnižší už jako norma běžného chování.
Už dávno nevěřím volačům po společenských změnách, a v oblasti vzdělávání pak zejména.
Přesto doufám, že očistné mechanismy fungují. Ale bude to hodně, hodně dlouho trvat. Odhaduji, že asi tak deset tisíc let.

poste.restante řekl(a)...
3. listopadu 2013 v 23:31  

Ohýbaj mňa mamko, dokád sem já Janko.
Až já budem Jano, neohneš mňa, mamo.

Už v diskusi pod původním článkem je, podle mého, klíčová zmínka:
"Ale božínku, to je překvapení. Každý etolog (etologie= chování zvířat) vám řekne, že zvířecí mamina štěkne, či zavrčí..."

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.