Přečtěte si: Studenti volí piráty. Možná vidí dál než rodiče

sobota 5. října 2013 ·

Aby tu chtěly žít i naše děti, zní jedno z ústředních hesel Babišova hnutí ANO. Vědí ale politici, v jaké zemi budou mladí vyrůstat, studovat a pracovat? Mají nějakou vizi, k níž směřují, aniž by byli odtržení od reality za hranicemi naší země?


Z článku Kateřiny Perknerové v Deník.cz vybíráme:

A tak zatímco se ostatní politici předhánějí, kdo zachrání víc míst pro horníky, oceláře, bagristy, Ivan Bartoš vidí řešení takřka opačně. Industriální společnost, která stojí na výrobních halách, se podle něj mění ve společnost informační, jež prosperuje díky znalostem a schopnosti rychle je využít. „Školy jsou plné kopírek, učebnic a sešitů. Učitelé a žáci by ale měli pracovat on-line, není důvod všechno mít na papíru," říká Ivan Bartoš. Pomoci má 
i změna legislativy, například volné šíření děl. Kromě jiného by se tím, jak dodává, ušetřily značné prostředky, které by stát mohl dát na platy učitelů nebo nákup informační techniky.

Podobně revoluční myšlenku formuloval i premiér 
v demisi Jiří Rusnok. „Kdybych měl jistotu, že peníze budou lépe využity, tak bych je věnoval do základního školství, možná hlavně na první stupeň a i do předškolního vzdělávání," sdělil v HN. Zavedl by povinnou výuku angličtiny od první třídy a rozdal všem dětem na prvním stupni tablety.

2 komentářů:

Eva Adamová řekl(a)...
5. října 2013 v 23:04  

Spíš jenom vidí víc než jejich rodiče, ale jenom filmů stažených z internetu.

Nicka Pytlik řekl(a)...
6. října 2013 v 0:19  

A řekl někdo studujícím voličům, že ty ostré volby teprve budou?
Ve volební místnosti našeho okrsku potkávám snad jen důchodce. Doopravdy to nechci zlehčovat, ale je to až dojemné, jak se vzájemně podpírají a tlačí na vozících. A omladině, která má čas od času možnost porozhodovat o svojí budoucnosti je to, tuším, šumafuk.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.