MŠMT: Příprava nové výzvy v oblasti podpory 1.1 Zvyšování kvality ve vzdělávání

pátek 4. října 2013 ·

Řídicí orgán Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost připravuje v současné době k vyhlášení výzvu v oblasti podpory 1.1 Zvyšování kvality ve vzdělávání. Výzva je zaměřena na podporu žáků ohrožených školním neúspěchem (nejedná se zde pouze o žáky se SVP). Dále je výzva zaměřena na spolupráci zřizovatelů a základních škol v regionech a na síťování škol. Vyhlášení nové výzvy v oblasti podpory 1.1 je plánováno na říjen 2013 s tím, že realizace projektů by mohla začít v prvním čtvrtletí roku 2014.


Výzva bude zaměřena na následující podporované aktivity:

  • Podpora realizace kurikulární reformy škol a školských zařízení
  • Spolupráce institucí počátečního vzdělávání se státní správou a samosprávou s možností uplatnění inovativních forem spolupráce včetně zapojení škol do komunitního rozvoje.

Cílem těchto podporovaných aktivit je podpora žáků ohrožených školním neúspěchem, podpora učitelů v jejich práci ve třídách, výměna zkušeností mezi školami a také zintenzivnění spolupráce se zřizovateli škol. Zřizovatelé ve spolupráci se školami budou moci pro vytvořenou síť škol vybrat témata, která vyhodnotí jako vhodná k podpoře a která jsou specifická pro danou lokalitu (např. zlepšování školního klimatu, podpora rozvoje čtenářské a matematické gramotnosti apod.). Příjemci mohou při návrhu témat vycházet například ze zjištěných slabých míst z výsledků testování 5. a 9. tříd. Celková alokace na výzvu je cca 100 mil. Kč.

3 komentářů:

Eva Adamová řekl(a)...
4. října 2013 v 15:39  

Mám nepříjemný pocit, že vzhledem ke stavu školství, ochotě žáků cokoliv dělat a k ochotě rodičů na děti trochu dohlédnout alespoň po výchovné stránce, když už ne po výukové, jsou školním neúspěchem v současnosti ohroženi všichni žáci.

Eva Adamová řekl(a)...
4. října 2013 v 15:39  
Tento komentář byl odstraněn autorem.
Eva Adamová řekl(a)...
4. října 2013 v 15:53  

"Příjemci mohou při návrhu témat vycházet například ze zjištěných slabých míst z výsledků testování 5. a 9. tříd."

Mám tomu rozumět tak, že když na naší škole angličtináři, kteří jsou líní jako vši a tudíž v NIQES testech žáci dopadli v AJ jako sedláci u Chlumce, si budou moci zpracovat projekt a výborní matikáři a češtináři ne? Už dopředu upozorňuji na to, že to tedy nedopadne. Dobrý kantor se snaží být dobrým i bez projektů a špatnému ty projekty nepomůžou i kdyby jich bylo 100.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.