Přečtěte si: V Základní škole v Luži to vře. Lidem vadí deset Romů ve třídě

pondělí 23. září 2013 ·

V Základní škole v Luži to vře. Rodičům prvňáčků z 1.B totiž vadí, že polovinu míst ve třídě tvořila na startu školního roku hned desítka romských žáků, zatímco v 1.A byl Rom jen jeden. Rodiče dětí z 1.B tvrdí, že nejsou rasisté. Za takto nerovnoměrného rozdělení Romů mezi první třídy prý ale nebudou mít děti z 1.B stejné startovací podmínky v učení jako děti z 1.A.

Z článku Marka Nečiny v Deník.cz vybíráme:

Ředitel ZŠ Ladislav Tlustoš říká, že se vše pokoušel řešit. Marně. „Dnes už pochybuji, že rodičům vadí rozdělení Romů po třídách. Na schůzkách jsem nabízel, že situaci ve třídách vyrovnám a provedu jisté přesuny. Rodiče s tím ale nesouhlasili," tvrdí ředitel, jenž se na dospělé obrací i přes školní web. Zde prosí ty, „kteří ještě zvažují nějaké radikální kroky, aby se znovu zamysleli nad tím, zda to jsou kroky činěné opravdu ve prospěch dětí."

5 komentářů:

Anonymni z 21:30 řekl(a)...
23. září 2013 v 9:38  

Mně by to vadilo taky, a vadilo by to vetšině rodičů. Jenže tady se hraje na to, že takové "problémy" neexistují, a z takto ohradivších se rodičů se udělají rasisté.

Anonymni z 21:30 řekl(a)...
23. září 2013 v 11:18  

Zdá se, že pan Wagner přistoupil k odanonymizování přispěvatelů zakázáním anonymních příspěvků.

Simona CARCY řekl(a)...
23. září 2013 v 12:24  

No vzdyt pani Šabatova ukazala cestu. Prispevky nepohodlne proste nebudou. A kdyz je chcete dal sirit, zustane vam moznost, ze vam cilove osoby vasi kritiky rozbiji okna, prorezou gumy u auta, zmlati dite. To vsechno musite snest kvuli nesmyslne korektnosti, kterou sem zanesla EU a pravdolaskari. Vrcholem je multikulti pristup pripadne dalsi ochrany, kterymi nas soucasne pseudoelity ochranuji pred skodlivymi vlivy. Tak se nedivte, ze nam pan Wagner chce jen pomahat!
A kde to skonci? Naucte se jmeno Mohamedovy matky, je-li vam zivot mily!

Simona CARCY řekl(a)...
23. září 2013 v 12:25  

Nene, prehanim, staci jmeno Deziderovy matky....

Unknown řekl(a)...
23. září 2013 v 15:09  

Hochu Machu, což raději pracovat než tyhle cancy hloupý Carcy?

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.