Z čeho je Internet - Výprava do nitra světové sítě

středa 14. srpna 2013 ·

Kam vede internetový kabel poté, co opustí váš byt? Kudy cestují informace, než se zobrazí v okně vašeho prohlížeče? Jak probíhá pokládání podmořských kabelů, kterými jsou propojeny jednotlivé kontinenty? Nahlédněte pod pokličku fungování Internetu a objevte fascinující svět kabelů a propojení.

Novinář Andrew Blum vám představí Internet z úplně nového úhlu pohledu. Nečekejte žádné technické podrobnosti, komplikované tabulky nebo složitá pravidla, na jejichž základě Internet skutečně funguje – Andrew vás místo toho seznámí s tím, jak se celosvětová síť postupně rozrůstala, kteří lidé se na jejím růstu podíleli a co všechno se stane, než se ve vašem prohlížeči zobrazí požadovaná stránka. S fungováním Internetu se seznámíte jednoduchou, čtivou, netechnickou formou. Dozvíte se, jak vznikala první síťová centra nebo třeba jak probíhá internetové propojování budov na newyorském Manhattanu.

Ukázky stran:





Knihu s 15% slevou zakoupíte v e-shopu knihy.cpress.cz.

3 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
14. srpna 2013 v 17:16  

Kouzlo nechtěného nebo škola už opravdu připravuje pro život v EU?

"Numerická gramotnost je dovednost manipulovat s čísly, ..."

Anonymní řekl(a)...
14. srpna 2013 v 17:21  

OMLUVA - příspěvek z 14. srpna 2013 17:16 patří ke článku o ČŠI

obyčejná učitelka řekl(a)...
14. srpna 2013 v 20:34  

objevte fascinující svět kabelů
Už jsem objevila! Potřebovala jsem si vyluxovat pod stolem a opravdu, byl tam - fascinující, nepochopitelný, cizí svět s nějakými velmi pohyblivými bytostmi, které při sebemenším záchvěvu jejich světa mizely kdesi ve tmě, kam ani vysavač nedosáhl... Úžasné! Ani jsem si netroufla jej prozkoumávat detailněji. Určitě bych pak nevěděla, kam který kabel patří :)

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.