Prolhaná věda: Léčitelé, šarlatáni a obchodníci s lidským zdravím

pátek 30. srpna 2013 ·

Po přečtení této knihy už nebudete věřit ničemu!

Způsobuje vakcína MMR autismus? Je homeopatie šarlatánskou pavědou? Bude vaše dítě po drahých produktech obsahujících omega -3 inteligentnější a hodnější?  Můžeme věřit článkům v mediích, které začínají větou „Vědci zjistili…“?

„Existují dva přesvědčivé důvody, proč si přečíst tuto knihu. Prvním je, že si vychutnáte její systematické demontování nesmyslů předkládaných nutričními odborníky, homeopaty, kosmetickými společnostmi a farmaceutickým průmyslem… A druhým je fascinující diskuse o tom, proč se necháváme tak snadno napálit. Přidejte ještě zábavnost knihy a vyjde vám jedna ze zásadních knih tohoto roku."
New Scientist

„Naprosto základní učebnice pro všechny, kdo někdy pocítili znepokojení nad zpravodajstvím o módních vědeckých ‚průlomech‘, zdravotních hrozbách a příbězích typu ‚výzkumy ukázaly‘…“
Time Out

„Autor napichuje na rapír své logiky velkou farmacii, média a všechny, kdo zneužívají vědu. Jeho cílem je naučit čtenáře, jak rozeznat jejich triky, aby byli ‚do budoucna odolní proti novým variantám hovadin.“ Guardian

„Cílem jeho knihy je vyučovat nás v naději, že jednoho dne budeme psát méně nesmyslů.“
Daily Telegraph

Ben Goldacre je publicista, komentátor a lékař, který se nejvíc proslavil svým sloupkem ‚Bad Science‘ v Guardianu. Narodil se v roce 1974, studoval v Oxfordu a Londýně, a kromě několika záletů do akademického světa pracuje na plný úvazek jako lékař ve státním zdravotnictví ve Velké Británii. Více naleznete na jeho stránkách badscience.net.

Další kniha Bena Goldacra Zkorumpovaná farmacie na pultech již od října 2013.

Ukázky stran:





Knihu s 15% slevou zakoupíte v e-shopu knihy.cpress.cz.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.