Kde jste, hrdinní studenti?

pondělí 8. července 2013 ·

Otevřený dopis jihočeským studentům.

Vážení jihočeští studenti (a pedagogové),

sleduji se znepokojením dění v Českých Budějovicích v posledních dvou týdnech a musím se Vás se vší úctou zeptat: Kde jste? Vaším krajem, na kterém Vám tak záleží (nebo spíš záleželo), přímo jeho hlavním městem, pochodují davy nacistických poblouzněnců, demolují město, rozsévají strach, a přitom to všechno berou jako víkendovou zábavu - tak jako vy se patrně sjíždíte na hudební festivaly, abyste tam oslavovali mír a lásku a bojovali za demokracii pivkem a fotbálkem, tak se oni sjíždějí na náměstí Přemysla Otakara II., aby rozsévali zlo a bojovali za národní socialismus tonfami, noži a dlažebními kostkami.

Obdivuji Vaše hrdinství, s nímž jste úporně, několik měsíců, bojovali za sesazení postarší ženy zvolené v řádných volbách do krajského zastupitelstva, až jste ji dovedli na pokraj nervového zhroucení. Je to totéž hrdinství, s jakým nyní vystupujete proti řádění pravicových extremistů v Budějovicích = žádné. Je to hrdinství, které smrdí jak zahnívající žumpa, v níž skončili Vaše mozečky vymyté ideologickými poučkami Vašich otců, kteří se tolik báli o své majetky, které by jim snad ti komunisti ukradli, a teď jim je samozřejmě kradou Cikáni, žijící z jejich daní.

Rozumím tomu - jste přece hrdinní bojovníci s komunismem, a to máte společné i s těmi, kdo v posledních dvou víkendech proměnili České Budějovice v nejméně atraktivní turistickou destinaci v ČR. Stejně tak jsou Vám jako i jim vlastní nedemokratické způsoby ovládání společenského dění. Gratuluji Vám! Své místo na hnojišti dějin jste si vydobyli, a ani to nedalo moc práce.

Vítězství zdar!

Břetislav Szotkowski

Zdroj: Britské listy

51 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
8. července 2013 v 10:00  

Podepisuju!

Unknown řekl(a)...
8. července 2013 v 10:13  

Mladý pan demagog Szotkowski by si měl něco přečíst o tom, jak se komunisti svou idiotskou glajchšaltovací mašinerií podepsali pod dnešní situaci českých Romů. Romy s jejich specifickou kulturou a temperamentem v naší zemi prakticky vyloučili ze svého monolitního vzdělávacího systému tak zvanými zvláštními školami a přisoudili jim tak, spolu se všemi svobodomyslnými lidmi "přečnívajícími" z vyrovnaných řad budovatelů socialismu, roli občanů druhé kategorie, dnes vyjadřovanou hloupým označením "nepřizpůsobiví". Dlouhá léta učil komunistický režim české Romy jen přijímat uměle vytvářená podřadná pracovní místa a chudinské sociální dávky.
Namísto nápravy dějinného znevýhodnění komunisty do Česka násilím importovaných slovenských Romů, jejichž předkům stát umožnil všeobecnou školní docházku až o sto let, tedy o čtyři generace později, než tomu bylo v tereziánských Čechách, neschopný komunistický režim vzdělanostní propast mezi většinovou společností a Romy v naší zemi ještě prohloubil. Namísto přípravy učitelů a dalších pedagogických i sociálních pracovníků na specifické jazykové a kulturní potřeby romské mládeže komunismus uplatňoval svá typicky tupá násilná řešení v podobě dětských domovů a polepšoven plných romských dětí. Existovaly ojedinělé výjimky z tohoto šablonovitého přístupu, ale tyto spíše jen symbolické vstřícné kroky systémovou společenskou bariéru, za kterou se Romové ocitli, nemohly překonat.
Tato dlouhodobá sociální izolace Romů se žel projevila i v jejich vlastním pohledu na okolní společnost. Stala se v jejich očích nepřístupnou, nadřazující se, opovrhující a nepřátelskou. A jediným způsobem, jak v této nedůstojné a nedobrovolné izolaci "bez budoucnosti" přežít, se začalo jevit využívání systému sociálních dávek a zdrojů na hraně zákona i za ní. Nebo útěk od reality, ať už formou emigrace ze země, násilí bez příčiny, destruktivního snění u hracích automatů, dluhů, alkoholu nebo drog.

Anonymní řekl(a)...
8. července 2013 v 10:27  

Tedy já neznám svět, jako vy, p. Kábrte, ale učila jsem od konce 70. let v jihozápadních Čechách na ZDŠ, a to na několika. Všude bylo ve třídách několik Romů - seděli v zadních lavicích, ale normálně pracovali, pokud věděli, hlásili se, občas nějaké menší lumpárničky se od nich člověk dočkal - ale ani desetina toho, co si dnes dovolí normální puberťáci. Dokonce při výchovných předmětech se uplatňovali velmi úspěšně, dostali slovo a učili nás jejich muziku, zvyky, leccos vyprávěli z historie rodu, od babiček... Rozhodně se docela dobře začleňovali. Poměrně dost se jich vyučilo, protože věděli, že prostě musí pracovat. Kdepak dávky - taky něco dostávali, ale určitě ne tolik co dnes v našich cenových relacích.

Prostě za socialismu si Cikáni zdaleka nedovolili tolik, co dnes. Nevím, jak žili v osadách daleko od měst a obcí, ale v našem okresním městě s nimi byly naprosto zanedbatelné problémy - proti dnešku. I z pohledu učitele.
Takže vinu lze dávat jedině Gottwaldovi, že je k nám pozval. To, že je nyní nezvládáme, je o našich schopnostech (my totiž nezvládáme ani sami sebe, bílé, ani naše děti).
Nezlobte se, že se nepodepíšu. Dnes se bojím o svoji identitu mnohem více, než v těch sedmdesátých.

Anonymní řekl(a)...
8. července 2013 v 10:46  


Vážený pane Břetislave Szotkowski jste trapný. Něco tak šíleně urážejícího a zavádějícího jsem leta nečetl. Jestliže si tímto způsobem dovolujete urážet a osočovat naprosto nevinnou skupinu obyvatel, patříte do blázince.

Unknown řekl(a)...
8. července 2013 v 11:19  
Tento komentář byl odstraněn autorem.
Unknown řekl(a)...
8. července 2013 v 11:24  

http://www.romanovodori.cz/etno/romove-pod-vlivem-komunismu/

Anonymní řekl(a)...
8. července 2013 v 12:03  

Vážený pane Břetislave Rudý Szotkowski, kdybyste se ani jednu noc nemohl vyspat kvůli odlišné životní strategii cikánů a v 6.00 vstával do práce a vydělával na daně, ze kterých se platí desítky procikánských neziskovek, tak byste se také trochu naštval. S nacizmem to nemá nic společného.

Anonymní řekl(a)...
8. července 2013 v 13:14  

Zajímavé čtení: http://www.frantisekmatejka.cz/romove-cikani-a-ceskobudejovicke-cviceni-novodobe-statni-bezpecnosti/

Pytlik Blaha řekl(a)...
8. července 2013 v 13:44  

Zajímavé čtení:

To je jako s naším městským venkovním bazénem. Tak dlouho se šetřilo na "pár šupech" na pravidelnou (a preventivní) údržbu, až vyšlo najevo, že jeho zprovozuschopnění bude stát hezkých pár milionů.
Každý svinčík začíná pohozeným vajglem, každý požár zanedbaným plamínkem.
Prý na tom dvacetitisícovém sídlišti dělá binec nemnoho lidí. Napadne někoho ze zodpovědných činovníků podívat se, jak se naládalo se stížnostmi občanů a vyvodit z toho důsledky a především pak najít poučení? Možná napadne. Jenže to by se pak nejspíš nedostalo do hlavního zpravodajství hned za Ivetu.

Anonymní řekl(a)...
8. července 2013 v 16:23  

Ta výtka studentům, kteří se onehdá prezentovali jako politicky angažovaní ochránci společenských zájmů, má více rovin.
- účast extremistů při nepokojích v Č.B.
- celkové příčiny nepokojů

Je pravda, že extremisté zneužívají nespokojenosti obyvatelstva, kterým došla trpělivost s nepřijatelným chováním menšiny, k seberealizaci a agresivitě. K čemuž by nedošlo, kdyby se město dokázalo samo k problémům postavit čelem.

Problém je celospolečenský - ani stát, vláda, parlament, policie... si neumí poradit s rostoucí kriminalitou, pramenící z rozbrojů mezi většinou a menšinou. Zdá se, že si nikdo neví rady, nebo chybí odvaha tnout do živého. Zde by se právě očekávala iniciativa mladých a uvědomělých studentů - leč nic se neděje. Ono to pak vypadá, že zlikvidovat jednu zastupitelku, která prokazatelně nikomu neškodila (aspoň tak jako agresoři v Duchcově, Chanově aj.) je velké hrdinství, zatímco poprat se s opravdovým celospolečenským problémem, který škodí národu mnohem více, je nad jejich síly nebo spíše zájem. Tomu se říká obvykle zbabělost, s tím souhlasím.

Můj názor: Romům dávky jen pod podmínkou práce - třeba veřejně prospěšné od obce. A docházky dětí do školy. Tam ovšem se učit, a ne vyvádět.

Anonymní řekl(a)...
8. července 2013 v 17:06  

Kábrt, ty jsi upadl na hlavu? Fakt si tohle myslíš? Mám jednoduchou otázku. Co tak extra pro cikány udělal současný režim? Já si i odpovím. Kulový hovnec. Ti oškliví komanči je nutili aspoň dělat a posílat děcka do školy. Tito tzv. demokraté jen žvaní a nic neřeší. To žvanění však není zadarmo. Je to výborný job, za daně těch pitomců co chodí do práce a dřou pro kapitalisty.

Anonymní řekl(a)...
8. července 2013 v 17:23  

Diskuze je to věru pěkná. Jen jste se v ní dostali poněkud mimo od hlavního problému otevřeného dopisu páně Szotkowskeho, a to od toho, že si tento trouba dovolil dost nenávistně napadnout jihočeské studenty, které svým otevřeným dopisem otevřeně napadá. Mám obavy, tomuto pánovi vůbec nejde o nějaký problém s romy, ale prvoplánově jen a jen o to, aby studenty urazil.

Simona CARCY řekl(a)...
8. července 2013 v 17:49  

Pane Szotkowski: co takhle gramatika? Co je to "skončili Vaše mozečky"? Nejdrive si uklidte v sobe a pak mluvte do jinych veci.skončili Vaše mozečky

Pytlik Blaha řekl(a)...
8. července 2013 v 18:27  

Zdá se, že autor textu má výhrady ke studentům (a pedagogům), náckům, poblouzněncům, hudebníkům, pivařům, fotbalistům, extremistům, hrdinům, otcům vymytých mozečků, komunistům, cikánům a turistům. Serou jej všichni, kromě jeho samotného.
Tak to vítej v klubu, Břetislave!

Anonymní řekl(a)...
8. července 2013 v 20:06  

No, já myslím, že lidi tohoto typu sere nejvíc to, že jsou vůbec na světě.

Anonymní řekl(a)...
8. července 2013 v 21:25  

V sobotu jsem se náhodou dostal na nám. Přemysla Otakara II. (jen jsem městem projížděl), ale z náměstí jsem se už nedostal. To, co předváděla policie ČR za peníze daňových poplatníku, bylo k poblití. Tato policie nemá u mně žádný respekt, nemám v ní žádnou důvěru.
Vít Tomis

Anonymní řekl(a)...
8. července 2013 v 21:53  

No jo, ale kde jsou jářku ti hrdinní studenti, že to tak nechají?

Anonymní řekl(a)...
8. července 2013 v 21:56  

Opět nechápu, jaký má váš příspěvek souvislost s tím příšerným otevřeným dopisem, kde situace s romy v ČB jen poslouřila jeho autorovi k napadnutí slušných studentů.

Anonymní řekl(a)...
8. července 2013 v 21:57  

Tak ať ukáže svoje hrdinství autor otevřeného dopisu. On mu snad někdo brání?

Anonymní řekl(a)...
9. července 2013 v 0:56  

...jak se komunisti svou idiotskou glajchšaltovací mašinerií podepsali pod dnešní situaci českých Romů...
Romy s jejich specifickou kulturou a temperamentem v naší zemi prakticky vyloučili ze svého monolitního vzdělávacího systému tak zvanými zvláštními školami a přisoudili jim tak, spolu se všemi svobodomyslnými lidmi "přečnívajícími" z vyrovnaných řad budovatelů socialismu, roli občanů druhé kategorie, dnes vyjadřovanou hloupým označením "nepřizpůsobiví". Dlouhá léta učil komunistický režim české Romy jen přijímat uměle vytvářená podřadná pracovní místa a chudinské sociální dávky.

Teda, pane Kábrte, vy jste teda hlava k pohledání.
Kounistům ovšem nelze upřít to, že každý Rom měl práci a mohl se vzdělávat dle libosti. Že určitá část cikánů neklade vzdělání na první místo je problém té jejich specifické kultury. Je to problém i majoritní společnosti, ale ta s tím stejně nic nenadělá.
Ovšem ty vaše slinty o vyloučení cikánů ze společnosti a jejich zařazování do zvláštních škol jsou ovšem lahůdka. Takové revoluční kecy dnešní postmoderní doby tu situaci opravdu vyřeší.


Anonymní řekl(a)...
9. července 2013 v 9:07  

Jen tak přemýšlím nad tím, že levicový extremismus tady bez problémů funguje vedle toho pravicového. Minimalizujme tedy jejich živnou půdu. V bohaté a vzdělané společnosti jsou tyto extrémy zatlačeny do pozadí. Je to tedy problém celospolečenský. V tomto státě se krade, podvádí, tuneluje,...jako na běžícím pásu od Forda. A taky se tu velmi zdárně manipuluje s veřejným míněním. Taky lze celkem spolehlivě prokázat to, že multikultura v současném pojetí je mrtvý produkt. Situace v Paříži (2005), Londýně (2011), Stockholmu (2013),.. je toho názorným příkladem. Jde tedy o krizi společenskou, nadnárodní a že by i systémovou? Ignorant

krtek řekl(a)...
9. července 2013 v 11:21  

Je to problém kulturní nebo sociální? Je řešení sociální nebo kulturní? Mají pravdu obhájci pořádku nebo volnosti? Je nutné lidi nutit nebo je přesvědčovat? Původně jsem chtěl reagovat jinak, ale víc než otázky mne nenapadá.
K analogii z bazénem mne napadá ještě, že by řešení bylo bazén uzavřít zcela nebo některým, jenže tím se problém nevyřeší. Takže asi zase jen ta "masarykovská drobná práce" (a to ta první republika vůči Romům žádným rájem nebyla).

Anonymní řekl(a)...
9. července 2013 v 11:58  

Pane krtku, podle mého soudu se musí začít přitlačovat (samo to evidentně nepůjde, protože chybí snaha menšiny a trpělivost většiny už taky dochází) jak zdola, trpělivou prací, tak a to hlavně shora.

Základní vlastnost Cikánů je, že dělají jen to, co musí a co chtějí. Pokud chtějí dále štědré sociální dávky, musí se jim dát povinnost pracovat, obce nějaké prospěšné činnosti najdou, nakonec i pro bílé nepracující platí totéž.
A pokud chtějí, aby jejich děti dostaly o něco lepší práci, tak je pěkně budou muset přitlačit k učení. A ne aby naprostá většina dětí doma slyšela - co ta p.ča zase v té škole chtěla, čert aby ji vzal, k..vu jednu, apod.
Prostě něco za něco. To je demokracie.

Pytlik Blaha řekl(a)...
9. července 2013 v 14:08  

Jen by mne zajímalo, jestli Budějické sídliště Máj patří mezi sociálně vyloučené lokality.

Anonymní řekl(a)...
9. července 2013 v 14:48  

9. července 2013 14:08

Ale pane Luďku! Ona stačí jedna romská rodina, která se hlasitě projevuje až do svítání. Běžte potom do práce takto nevyspaný 5x do týdne. Doporučuji všem multikulturním pracovníkům jednu takovou rodinu i s jejími příbuznými po dobu jednoho měsíce. Doufám, že potom nenaroste až příliš levicový a pravicový extrémismus.

Pytlik Blaha řekl(a)...
9. července 2013 v 14:54  

Ona stačí jedna...

No právě proto se ptám, a dělám ze sebe blbého.
...
A nebo taky ne. Líbí se mi, když mi lidé věci a děje vysvětlují. Logicky

Anonymní řekl(a)...
9. července 2013 v 14:56  

Jedna zástupkyně bolševismu vadí (vadí i mně) a noví Adolfové nevadí? Učitelé ZŠ a SŠ neděláte něco špatně?

Anonymní řekl(a)...
9. července 2013 v 15:01  

sociálně vyloučené lokality


Mám obavy, že takto je kromě Prahy a části velkých měst postižena většina republiky. Je to hrůza, ale je to bohužel tak. Stále věřím v to, že Kalouska již nikdy neuvidím a věřím v hospodářský růst a ne nějaké zběsilé šetření na úkor těch nejchudších a bezbranných.

krtek řekl(a)...
9. července 2013 v 16:20  

"Pokud chtějí dále štědré sociální dávky, musí se jim dát povinnost pracovat, obce nějaké prospěšné činnosti najdou, nakonec i pro bílé nepracující platí totéž."

A jsem zase u otázek - je sociální systém štědrý? Chtěl byste být na podpoře a přežil byste z toho? Já za sebe říkám, že ne.
Mají obce šanci nabídnout nějakou práci? Co vím od strýce (starosty malé obce) a známého zástupce starosty (ještě měnší obec), až tak jednoduché to po změně systému Drábkem připraveného (a pak ještě zrušeného bez náhrady) není.
---
Zaměstnal byste Roma jako vrátného ve škole, kdybyste měl možnost jiné volby? Má zkušenost (před 15 lety) je, že Romka jako pokojská (není třeba až taková kvalifikace) neměla šanci.
---
Je to začarovaný kruh. Kam půjdou ti lidé, co budou vystěhováni z ghett? Proč se za ubytovny platí víc než za byty? Proč obce nemají sociální bydlení a stát pro to nic neudělá?
---
Omlouvám se za chybu v předešlém příspěvku - samozřejmě: s bazénem.
V každém případě děkuji Bláhovi za jeho přípodotky a otázky, asi mám velmi podobné, jen je neumím tak hezky trefně zformulovat.

Anonymní řekl(a)...
9. července 2013 v 16:59  

9. července 2013 16:20

Právě jsem si procházel zadluženost obcí a měst v mém okolí. Nic slavného to není. Z čeho mají obce financovat tyto činnosti, když se potácí pokud možno ve vyrovnaném rozpočtu. Hodně obcí však začalo padat do červených čísel. Upřímně řečeno to nevidím růžově. Problémy budou narůstat. Jih Čech je taková "první vlaštovka", bohužel. Ignorant

Anonymní řekl(a)...
9. července 2013 v 17:02  

Pane krtku,
jeden by skoro nevěřil, ale všichni, koho znám osobně nebo od jiných učitelů, kteří učí jejich děti, pobírají při několika ratolestech, které mají asi všichni, tak 35 - 40 tisíc měsíčně. Z toho se dá vyžít celý život jak na Havaji. Mého kolegu právě propustili ze školy pro nadbytečnost (52 let), tak bude brát 8 tis. měsíčně podporu, a to jen 10 měsíců - pak se o sebe už nějak musí postarat sám. A to má nemocnou dospělou dceru, téměř neschopnou vydělávat, tudíž ji podporuje. To už nikoho nezajímá... Když holka v noci nemůže spát bolestmi, nemůže ani otevřít okno, kvůli křiku a hádkám naproti od ponocujících nezaměstnaných. Zkuste mu říci, že je to tak spravedlivé.

Obce mají šance různé, ale taky musí chtít něco řešit. Posíláním sociálních pracovníků to nikam nepovede. Kolegové z Prešova se účastnili grantu na pomoc Romům v osadách na vých. Slovensku. Natisklo se plno učebnic a knih v romštině i slovenštině, oni to tam měli vozit a vždy besedovat, dělat osvětu. Děti se seběhly, až když vytáhli tatranky a čokolády ("a cíga néni?"). Z knih tam mají štosy jako zásoby dřeva na otop na zimu, prý už to sem nevozte, nemáme to kam dávat - je jasné, že tím v zimě topí, ani jedno dítě doma nemělo knihu ani ji neprohlíželo. A víte, kolik milionů ty knihy stály? Je to byznys pro někoho úplně jiného.

V tomhle se musí něco dělat na nejvyšší úrovni, ale ne u vládního pověřence. Jenže ona vláda neví, co dřív hasit.

Jo a Roma můj známý zaměstnal, věřil mu. Při třetí jízdě (dodávka, rozvoz zboží) sbalil tržbu a už ho neviděl. Další Romové už šanci nedostali, asi chápete, proč.

Anonymní řekl(a)...
9. července 2013 v 17:05  

"co budou vystěhováni z ghett"

Tuto situaci nemají vyřešenou ani naši bohatí západní sousedé v Německu. V rámci projektu Comenius jsme byli ve čtvrti Kreutzberg v Berlíně. Nestačili jsme zírat.

Anonymní řekl(a)...
9. července 2013 v 17:11  

Očekávám, že nejen studenti, ale i ostatní postaví hráz náckům. Otázkou však je, co pro to udělá primátor Budějic.

Anonymní řekl(a)...
9. července 2013 v 17:25  

to 17:11

Tohle jsou náckové jen "jako", nejdou proti Židům. Přitahuje je násilí a boj (stejně jako v počítačových hrách, ale naostro). Až nebude bujet kriminalita a rvačky na veřejnosti, nebudou ani tihle típci. Myslím, že se překvalifikují na kalousky a nagyové.

Pytlik Blaha řekl(a)...
9. července 2013 v 18:39  

Jedna zástupkyně bolševismu vadí... a noví Adolfové nevadí?

"Noví Adolfové" nesedí (prozatím) v zastupitelstvu kraje s portefeuille školství.

nejen studenti, ale i ostatní postaví hráz náckům

Stavět se nebude nic. To je jako s povodněma. Dokud člověk žije na kopci...
Studenti mají prázdniny a ve škole ani nácky, ani cikány nepotkají, jak je semestr dlouhý, a ostatním je jasné, že náckové (prozatím) jak příjeli, tak zase odjedou. V tomto směru jsou značně přizpůsobiví.

Anonymní řekl(a)...
9. července 2013 v 20:40  

Romka jako pokojská neměla šanci

A víte, že na pokojské jsou nejtužší kontroly životopisu a referencí z předchozích pracovišť? No ona taková pokojská může až do nejintimnějšího soukromí, a tam si každého nepustíte ani Vy.

Anonymní řekl(a)...
10. července 2013 v 9:18  

"Jedna zástupkyně bolševismu vadí... a noví Adolfové nevadí?"

Krucipísek, přestaňte tady už vyzývat studenty, aby něco dělali, a udělejte propánajána něco vy sám. Už poněkalikáte se tady ptám: On vám snad někdo brání?

Anonymní řekl(a)...
10. července 2013 v 10:19  

Když se studenti pasovali na Zory mstitele a čističe pořádků, tak mají být důslední. Nebo si honí jen a jen svoje zájmy? Nemusíte odpovídat, je to řečnická otázka. Jen se mi osvětlilo, kdo je motivoval.

Anonymní řekl(a)...
10. července 2013 v 11:19  

Doufám, že Anonymní 10. července 2013 10:19 a jiní nejsou učitelé. Kdyby byli, tak bych je musel pasovat na puncované idioty. Vy byste své děti poslali proti tlupě holohlavých nenonazis, vybuzených chlastem, anaboliky a davovou psychózou, toužících rozbíjet lidem huby? Určitě ne. Teď tady ale ze sebe děláte falešné mravokárce, přitom vám rudá knížka spí na dně šuplíku v nočním stolku. A to je základní problém, vadí vám, že ti studenti se vyjádřili proti vám a vám podobným. Byli jste sami v té lokalitě a postavili jste se proti náckům? Ani náhodou. Druhé ale budete mustrovat, že tak neučnili. Pokrytci nejhrubšího zrna jste, nic jiného.

Anonymní řekl(a)...
10. července 2013 v 14:18  

Cožpak mladí studenti gymnázia neumí svým důvtipem řešit společenské problémy, které se odehrávají přímo v ulicích města? Mají ve škole tucet výchov a průřezových témat a tak by člověk očekával, že se svými učiteli nějaké řešení palčivého problému dovedou najít, nebo přispějí s návrhem řešení svým zastupitelům. Nic takového se nestalo.

Anonymní řekl(a)...
10. července 2013 v 19:31  

Pro 14:18
Hm, nejste Vy nějaký zapšklý, zakomplexovaný nebo dokonce duševní mrzák?

Anonymní řekl(a)...
10. července 2013 v 21:56  

Jak to dopadne, když slečna veze vozíčkáře k babičce na oběd

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=pmTvzkdfjSo

Anonymní řekl(a)...
11. července 2013 v 0:13  

Tomáš Kábrt má hlavu snad ještě víc vylízanou, než ti studenti. Kterýpak komunista nám inportoval po velké sametové romy z celého světa? Kterýpak komunista nám je posílá zpátky z Kanady, Francie, Anglie? Kterýpak komunista kvůli romům zavádí pro české občany vízové povinnosti? Kábrte, když tě vidím na fotce, tak mě napadá, jestli nemáš už za sebou státní maturitu 2013. To by tě omlouvalo, ty cenová skupino!!!

Anonymní řekl(a)...
11. července 2013 v 0:14  

Ten Kábrt, ty očiska.... a ty zubiska... to nosisko... takové vemeno jsem ještě neviděl...

Anonymní řekl(a)...
11. července 2013 v 0:18  

Že v Budějicích bylí náckové? Koho jste potkali? Co vám to nalhali? Bože bože božínku. Svatá prostoto. Vždyť to byli normální obyvatelé města...

Anonymní řekl(a)...
11. července 2013 v 14:33  

10. července 2013 19:31

Studenti SŠ a VŠ evidentně zaspali.Asi mají strach zeptat se pana primátora.

Anonymní řekl(a)...
11. července 2013 v 14:35  

10. července 2013 11:19

Človíčku, tam evidentně bylo 95% našich obyčejných spoluobčanů. Neurážej obyčejné pracující lidi.

Anonymní řekl(a)...
11. července 2013 v 14:37  

10. července 2013 11:19

Velmi doufám, že nepůsobíte ve školství!!!

Anonymní řekl(a)...
11. července 2013 v 16:38  

Velmi dobrá diskuse k reakci páně Hellera na uvedený článek je na

http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/simon-heller.php?itemid=20467

Pytlik Blaha řekl(a)...
11. července 2013 v 17:43  

Nebo si honí jen a jen svoje zájmy?

Odborníci na zájmy uvádějí, že svůj zájem si aspoň párkrát v životě honil každý. A kdo tvrdí, že ne, honí si jej doposud.

Anonymní řekl(a)...
12. července 2013 v 8:12  

11. července 2013 16:38 - velmni dobrá diskuse? To je žumpa žump, ve které si může rochnit jedině prase. Jste jím? Asi ano. Možná nakažené červenkou.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.