Přečtěte si: Ondřej Homola: Chceme vizualizovat nepředstavitelné. A způsobit revoluci ve vzdělávání.

sobota 8. června 2013 ·

Česká firma Corinth zažila americký sen. Rozhovor s jejím zakladatelem o tom, jak vznikají jedny z nejlepších vzdělávacích aplikací na světě.


Z článku Jiřího Táborského v ČESKÁPOZICE.cz vybíráme:

ČESKÁ POZICE: Hodláte do budoucna pokračovat ve vzdělávacích aplikacích?
HOMOLA: Stoprocentně. Teď totiž existuje obrovské hnutí nejen v rámci Silicon Valley, ale i v celých Státech, které přichází s nápady na inovování školství – EdTech. V rámci EdTech vidím přicházet řadu velmi zajímavých nápadů a projektů, které mohou proces vzdělávání inovovat. My jsme dnes respektovaní jako vydavatel vizuálních vzdělávacích pomůcek a máme to štěstí, že i díky komunikaci s globálním Microsoftem máme na své straně přístup ke školám skoro po celém světě.

Nyní pracujeme na vytvoření konceptu Corinth učeben, který bude spočívat ve vizualizaci nepředstavitelného. Jde přesně o ta témata, která se obtížně vysvětlují a obtížně chápou. Tato témata chceme vizualizovat do nějaké srozumitelné podoby. Velmi bychom si přáli komunikovat s českými učiteli a tyto vzdělávací lekce vytvořit spolu s nimi.

ČESKÁ POZICE: Jak na to čeští učitelé reagují? Proběhla už nějaká jednání třeba s ministerstvem školství nebo s nějakou asociací pedagogů? HOMOLA: Ve Spojených státech absolvuji jednu velkou vzdělávací konferenci za druhou. Pak přijedu domů a vidím, že úroveň technického školství v Česku je sice na velmi vysoké úrovni, ale jako všude jinde vidím příležitost inovovat pomůcky. To je náš plán do budoucna. Ne tedy tablet do škol, na to myslím ještě doba není připravená, ale tablet jako nástroj pro učitele, který díky tomu bude na projektoru nebo monitoru schopen představovat některá témata, k nimž by jinak musel vozit pomůcky nebo malovat na tabuli.

Samozřejmě komunikujeme s učiteli, ale zatím ne na nějaké oficiální rovině. Nicméně pokud jsme od ministerstva školství v naší dosavadní činnosti potřebovali pomoc nebo podporu, musím říct, že se nám jí vždy dostalo, a máme pocit, že ministerstvo školství naše projekty sleduje se zájmem.

6 komentářů:

obyčejná učitelka řekl(a)...
8. června 2013 v 10:49  

Ale podívejte se, do jaké školy oni sami posílají své děti - techfree .

Anonymní řekl(a)...
8. června 2013 v 23:03  

Vizualizace nepředstavitelného? No tak tu známe už od dob KP 8 s jejími legendárními smyčkami. Když si některé z těch, co mi ještě neshořely, pustím, zaslzím, protože po metodické stránce byly lépe zpracovány než kopa flash animací a bůhví čeho na netu.

Takže žádná revoluce se nekoná. Spíše se postupnou deevolucí dostáváme do .... .

Anonymní řekl(a)...
9. června 2013 v 10:04  

Je jen ještě otázkou, zda si žáci ve třídě přejí zvizualizovat právě to, co chce učitel. Jejich představivost jde úplně jinými cestami.

Anonymní řekl(a)...
9. června 2013 v 11:29  

Omyl. Naše děti už si neumí představit vůbec nic a jejich schopnost abstrakce začíná být mizivá.

Anonymní řekl(a)...
9. června 2013 v 11:40  

Naše děti už si neumí představit vůbec nic

Tak naše jsou na tom líp.

Anonymní řekl(a)...
9. června 2013 v 13:36  

A myslite deti vlastni nebo skolni?
Sedych

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.