Informace pro rodiče poskytují weby pražských městských částí chaoticky

pondělí 3. června 2013 ·

Námi sledované weby pražských MČ dělají až příliš často stejnou chybu: editoři mění obsah článků, namísto toho, aby pro aktuální informaci vytvořili nový krátký článek.

Na webu MČ Prahy 2 je informace, že MČ dostala informaci o rozhodnutí 1. náměstka primátora Tomáše Hudečka včera v 22:15, tedy až 42 minut poté, co jsme tuto informaci zveřejnili na České škole. Zajímavé je i sdělení: Vzhledem k této informaci bylo vedení Prahy 2 nuceno přehodnotit již vydané rozhodnutí, dle kterého měly být v jednotlivých školách otevřeny družiny.




Na webu MČ Prahy 3 přibyla v perexu článku o školách v 14:03 informace: O aktuálním vývoji situace vás budeme v průběhu dne informovat.



Informace o uzavření škol na webu MČ Prahy 4 je téměř na konci dlouhého souhrnného článku o povodňových opatřeních, chybí tu ale informace, že Hudečkovo rozhodnutí o uzavření škol se týká jen pondělí.



Web MČ Prahy 5 již informuje o obnovení provozu:



Na webu MČ Prahy 6 je od nedělního večera v komplexním (a proto i nepřehledném) povodňovém zpravodajství informace: Povodňová komise městské části Praha 6 doporučuje rodičům, aby zítra tj. 3. června 2013 pokud možno zůstali s dětmi doma. Základní a mateřské školy v Praze 6 však zůstanou otevřené a o děti, které nemůžou zůstat doma, se postarají. Jakou formou rozhodnou podle aktuální situace ředitelé škol.




MČ Praha 18 opět upravila článek na webu, bohužel však na titulní straně je odkaz na článek pod hranicí viditelnosti na běžných monitorech. Stejně tak uživatelé RSS čteček se o změně nedozví, protože zpráva se jim nadále zobrazí jako přečtená. Školy o změně nebyly vůbec informovány.

1 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
3. června 2013 v 22:30  

A není důležitější, jak o aktuálním stavu (uzavření škol) informují školy na svých webových stránkách?

Navíc, sleduji např. stránky MČ Praha 8 a připadá mi, že jejich informace na webu jsou docela přehledné a pravidelně aktualizované. Ale samozřejmě se netýkají jen informací o školách.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.