Jan Wagner: Buzerace stranických pohůnků vůči ředitelům pražských základních škol (aktualizováno)

pondělí 3. června 2013 ·

Konflikt mezi ODS a TOP09 v Praze se bez ohledu na katastrofickou povodňovou situaci přenesl v městských částech na úroveň vztahu zřizovatelů k základním školám.

O rozhodnutí 1. náměstka primátora Tomáše Hudečka (TOP 09), pověřeného kompetencemi primátora hl. m. Prahy, jsme informovali včera ihned po jeho vydání, tedy zhruba v 21,30. V té tobě, stejně jako nyní, byl magistrátní web praha.eu přetížen a informaci bylo možné ověřit jen na facebookové stránce magistrátu.



V průběhu dnešního ranního vysílání ČT24 padlo vyjádření představitelů některých pražských městských částí, že včerejší rozhodnutí nebudou respektovat. MČ Praha 13 rozhodnutí magistrátu podle webu ignoruje (článek byl zveřejněn v 21,56):


V MČ Praha 3 naopak rozhodnutí magistrátu respektují.




Podivný byl postup městské části Praha 18, kde po odvysílání zprávy o rozhodnutí obvolávala pracovnice odboru školství, sociální péče, kultury a tělovýchovy ve večerních hodinách ředitele základních škol, aby včas reagovali. Ředitelé v té době již o oznámení magistrátu informovali na školních webových stránkách.



Přesto dnes ráno kolem 7,30 (!!!) pověřil tajemník MČ Praha 18 Vladislav Gerhard pracovnice odboru školství, sociální péče, kultury a tělovýchovy, aby po školách vyžadovaly běžný provoz. Když byl upozorněn, že školy již na rozhodnutí magistrátu včera večer reagovaly, prohlásil, že ho to nezajímá. Na webu městské části praha18.cz se pak objevila v 7,27 nepodepsaná zpráva:


Na základě reálného stavu po několika hodinách MČ Praha 18 ustoupila a bez upozornění obsah článku změnila:


Pokoušíme se získat závazný právní názor Magistrátu hl. m. Prahy (bohužel jejich pracoviště je evakuováno) a MŠMT na výše uvedenou situaci. Školy mají právní subjektivitu a za porušení rozhodnutí státní správy při vyhlášeném stavu nouze se ředitelé vystavují možnosti postihu.

Aktualizace 14.38:

Námi sledované weby pražských MČ dělají až příliš často stejnou chybu: editoři mění obsah článků, namísto toho, aby pro aktuální informaci vytvořili nový krátký článek.

Na webu MČ Prahy 3 přibyla v perexu článku o školách v 14:03 informace: O aktuálním vývoji situace vás budeme v průběhu dne informovat.

Na webu MČ Prahy 6 je od nedělního večera v komplexním (a proto i nepřehledném) povodňovém zpravodajství informace: Povodňová komise městské části Praha 6 doporučuje rodičům, aby zítra tj. 3. června 2013 pokud možno zůstali s dětmi doma. Základní a mateřské školy v Praze 6 však zůstanou otevřené a o děti, které nemůžou zůstat doma, se postarají. Jakou formou rozhodnou podle aktuální situace ředitelé škol.

MČ Praha 18 opět upravila článek na webu, bohužel však na titulní straně je odkaz na článek pod hranicí viditelnosti na běžných monitorech. Stejně tak uživatelé RSS čteček se o změně nedozví, protože zpráva se jim nadále zobrazí jako přečtená.

4 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
3. června 2013 v 16:52  

Nikdy neuměli spravedlivě vládnout ve prospěch lidí. Všichni, kteří se na tom magistrátě vystřídali. Umějí jen krást a lhát.

Anonymní řekl(a)...
3. června 2013 v 19:52  

... napsal stranický pohůnek Jan Wagner, člen strany Pirátů :-) Z věcného hlediska zcela chápu vaše rozhořčení, pane Wagnere, ale byl takový titulek nutný?

Anonymní řekl(a)...
3. června 2013 v 23:14  

Pan Wágner napsal článek na úrovni absolventa státní maturity 2013

Anonymní řekl(a)...
4. června 2013 v 9:47  

V příspěvcích č.2 a 3 cítím prodlouženou ruku pohůnků a přisluhovačů vedení MČ Praha 18. Na nic jiného se totiž nezmohou.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.