Informace Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy k povodňové situaci

pondělí 3. června 2013 ·

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy v souvislosti s povodněmi přijalo opatření k organizaci školního vyučování v postižených oblastech a je připraveno pomoci tam, kde bude nutné řešit následky povodní.


Ředitelé škol, kde nebude možné v důsledku povodňové situace organizovat řádné vyučování a provoz zařízení, mohou po dohodě se zřizovatelem přesunout výuku a další služby mimo postižené oblasti. V případě, že ještě disponují, v souladu se školských zákonem, volnými dny (tzv. ředitelské volno), mohou je využít v rozsahu do 5 dnů.

MŠMT k dnešnímu dni vyhlásilo opatření pro ty školy, které již nedisponují volnými dny. Toto opatření provádí úpravu organizace školního roku ve školách a školských zařízeních, které umožní po dohodě se zřizovatelem vyhlásit mimořádné volno pro žáky a studenty dotčených základních, středních a vyšších odborných škol po dobu nutnou k odstranění následků povodní. Celý text opatření: opatreni_PM.pdf

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy monitoruje celou situaci a získává prostřednictvím České školní inspekce informace o situaci škol a školských zařízení v krajích postižených povodněmi. Cílem je získat rychlou informaci o míře poškození budov, dalšího majetku, popřípadě učebních pomůcek. Tyto informace budou dále vyhodnoceny a využity pro další koordinaci a zajištění pomoci ze strany státu.

Pro zvýšení informovanosti škol a školských zařízení zřizovaných MŠMT jsou v provozu informační linky: 234 811 425, 234 811 521.

Pro ředitele škol a školských zařízení v povodněmi postižených krajích pro získání informací týkajících se udělování volna a organizace vyučování: 234 811 247.


MŠMT věnuje pozornost všem povodněmi postiženým oblastem a je připraveno pomoci s odstraňováním následků povodní v oblasti školství.


1 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
3. června 2013 v 23:11  

Ti naši mladí pologramoti na středních školách by mohli začít stávkovat proti počasí. Anebo proti nečinnosti vládních prascí, které se už půl roku hryžou o koryta a na povodně jaksi zapoměli.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.