Návod na odvolání proti výsledkům maturity na webu eduin.cz

čtvrtek 23. května 2013 ·

Studenti mají mít k odvolání všechny potřebné podklady. V tomto směru udělal i stát od loňského ročníku výrazný krok k uživatelskému pohodlí maturantů.


Na stránkách eduin.cz nabízíme i letos stručný postup, jak podat žádost o přezkoumání výsledku společné části maturitní zkoušky konané formou didaktického testu. Upozorňujeme i na informace, které byly ke stejnému tématu publikovány na stránkách CERMAT. Žádost je třeba podat do 5. června 2013.

Důležité informace najdete i na stránkách www.novamaturita.cz a na stranách 16 a 17 Žákovského průvodce maturitní zkouškou pro jarní zkušební období 2013 (ZDE) a v Maturitním zpravodaji č. 19/2013 (ZDE).

Návod na odvolání proti výsledkům státní maturity čtěte na stránkách eduin.cz ZDE.

Tomáš Feřtek, tiskový mluvčí EDUin, řekl: „Fakt, že pravidelně publikujeme návod, jak se odvolat proti výsledkům státní maturity, je někdy vykládán jako útok proti ní. Jde o omyl. Jako u každého jiného správního aktu organizovaného státem mají mít i studenti šanci na přezkoumání rozhodnutí a korektní zacházení. A stát se musí chovat podle pravidel, která si sám stanovil. K tomu chceme napomoci a jsme rádi, že tímto směrem jde letos jak CERMAT, tak i ministerstvo školství.“

10 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
23. května 2013 v 9:55  

Aspoň proceduru "odvolání se proti" se studenti na střední škole naučí. U některých je to to jediné, co si ze sš odnesou.

Anonymní řekl(a)...
23. května 2013 v 12:01  

Prezident Klaus už dávno odhalil škodlivost obecně prospěšných spolků, které pod pláštíkem pomoci vyhledávají trhliny na těle státu (a že jich je víc, než těla samého...) a způsobují tak erozi toho minima, co funguje. Spolek, který připravuje odvolání studentů je svým postojem povzbuzuje k uplatnění občanských práv nad míru, které by toto uplatnění nabylo, kdyby nebylo uvedeného povzbuzování. A kecy o tom, že to pomáhá maturitě si může Feřtek nechat od cesty. Je to vedení boje se státem administrativní cestou - taková Švejkova (pardon Štefflova) cesta mírného pokroku v mezích zákona.

Anonymní řekl(a)...
23. května 2013 v 14:45  

Jen se odvolávejte, maturanti, houfně, ve stovkách až tisících. Hlavně kvůli hodnocení slohových prací. Loni mnoho učitelů, kteří by hodnotili s citem a pokorou, ale nemohli, resp. nechtěli, nabádali své svěřence, aby se odvolali proti hodnocení písemné práce z ČJL, jakmile se jim jen trochu nebude líbit počet bodů, který obdrželi. Věřím tomu, že věrni svému přesvědčení nabádali své žáky k témuž jednání i letos. Jsou to totiž zcela jistě lidé nadmíru charakterní, kterým leží na srdci jen a jen blaho jejich svěřenců, a určitě by jim neodpřeli možnost vylepšit si známku. Doufám, že to čas ukáže jasně.

Anonymní řekl(a)...
23. května 2013 v 15:19  

Předchozí komentáře mi mluví z duše, škoda že na www.ceskaskola.cz už nechodí mnoho lidí, k tématu státní maturity tu byl dáván prostor hlavně těm, kteří vystupovali proti státní maturitě, poměr příspěvků pro a proti nebyl nikdy vyvážený, takže to mnohé odradilo.Opět mě pobavil odkaz na stránku www.eduin.cz, tento web je více než trapný, návrhy odvolání, které p. Feřtek a spol připravili, a hlavně komentáře "bezradných" studentů ukazují tu hrůzu dnešního středního školství v plném světle. Ještě že existuje pár škol, studentů i učitelů, kteří slavný Eduin a p. Feřteka už dávno poslali tam, kam patří..

Janek Wagner řekl(a)...
23. května 2013 v 15:49  

Nevím, z čeho vycházíte při hodnocení návštěvnosti České školy. Po mírném poklesu v letech 2010-11, jsme vloni i letos v počtu unikátních návštěvníků na dvojnásobku roku 2009. Tedy roku, kdy byla Česká škola v průzkumu postojů pedagogů 463 základních škol z celé ČR (pořádaném ČŠI) označena jako nejvíce navštěvovaný portál s podílem 38 procent dotazovaných s výrazným náskokem před oficiálními portály resortu MŠMT.

Anonymní řekl(a)...
23. května 2013 v 16:53  

Je možné, že se návštěvnost stránek ČŠ zvedá díky narcistnímu klikání stoupenců eduinských myšlenek :-).

Anonymní řekl(a)...
23. května 2013 v 18:41  

Ale Pytlik Blaha NENI stoupencem eduinskych myslenek.
Sedych

poste.restante řekl(a)...
23. května 2013 v 18:54  

Je to vedení boje se státem administrativní cestou - taková Švejkova (pardon Štefflova) cesta mírného pokroku v mezích zákona.

Pardon, nechci se pouštět do literárně-filosofických disputací, ale domnívám se, že Josef Švejk by se nikdy proti žádnému rozhodnutí eráru neodvolával. Naopak by ho prosazoval ze všech svých sil a s plným nadšením. Což bylo právě příčinou situací, kdy byl zástupci moci považován buďto za provokatéra, nebo rovnou za blba.

On totiž takový občan, který má tu drzost se vůči něčemu odvolávat, nebo se nedejbože dožadovat, aby stát vykonával své funkce správně, to je přímo počátek zhouby. Alespoň sir Humphrey Appleby si to rozhodně myslí.

Anonymní řekl(a)...
23. května 2013 v 19:57  

Ano. Spravny a prospesny svejk se neodvolava. Svejkuji napriklad Pytlici, kteri zkompetentnuji, az se z nich kouri. Proto je take reformatori nesnaseji a ze svejkovani je obvinuji. Pravem. Pytlici se tomu nebrani a zcela umyslne se potuluji kolem Putimi.
Podekujme obecne prospesnym spolkum, jakkoli s nimi nemusime vzdy souhlasit. Jinak by tu s nami treba nasi milovani prezidenti a jejich nohsledi pekne zataceli, pletouce si republiku se svym panstvim.
Zdravim piseckeho profesora Putnu.
Sedych

Pytlik Blaha řekl(a)...
24. května 2013 v 10:51  

Sedychu, Sedychu, ty kluku ušatá, ty jsi nám zase nakoukl do hlavy.
Kolem Putimi se švejkuje přenáramně.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.