Vydána nová verze programu EduBase – jediného
e-learningového nástroje s dálkovým ovládáním

úterý 23. dubna 2013 ·

Firma Dosli uvedla 22. 4. 2013 na trh novou verzi svého e-learningového řešení EduBase. Novinka ve verzi 3.50 přináší revoluční webové rozhraní, které umožňuje dálkové ovládání prezentace vzdělávacích materiálů a jejich synchronizaci na počítačích i všech typech chytrých telefonů a tabletů. Nová verze se neomezuje na jednotlivé mobilní platformy - podporuje všechna chytrá zařízení, která umí pracovat s technologií HTML 5. „Na vývoji nového webového rozhraní jsme usilovně pracovali déle než rok a myslím si, že přináší možnosti, které obdobné systémy nenabízejí“ říká Petr Slípek, majitel firmy Dosli.


S narůstající oblibou tabletů a smartphonů roste i obliba mobilního vzdělávání. „M-learning je v dnešní době významným pojmem ve výuce, a proto jsme se na něj připravili. Neomezili jsme se jen na určité mobilní platformy, podporujeme všechny“ uvádí k m-learningu Slípek.

Program EduBase přináší s novým webovým rozhraním také možnost synchronizace a řízení výuky na žákovských zařízeních. Funkce „Učitelský panel“ nabízí lektorovi doplňující informace k výuce nebo se jedním kliknutím promění v dálkový ovladač, který umožňuje ovládání prezentace pomocí tabletu z jakéhokoli místa ve třídě.

Program EduBase je od začátku navrhován tak, aby byl uživatelsky přívětivý. „Díky znalostem moderní výuky se vždy snažíme vytvořit program, který je jednoduchý na obsluhu i pro úplné laiky,“ dodává Slípek. Počítač je potřebný pouze pro vytvoření vzdělávacích kurzů, materiálů, testů a písemek. Pro jejich prezentaci stačí zapnout jakékoliv zařízení s připojením k internetu, spustit internetový prohlížeč a přihlásit se na váš e-learningový portál.

Více informací naleznete na webu www.edubase.cz.

O firmě Dosli

Firma Dosli působí na českém trhu již do roku 1991, kdy začala s vývojem a prodejem programu DoTest, který v České republice používají stovky škol a firem. Postupem času došlo k rozšíření funkčnosti programu DoTest a vznikl komplexnější program EduBase, který se stal významným hráčem na poli e-learningu v České republice.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.