Přečtěte si: Rodiče školáků nemají na obědy. Radnice vyhlásí sbírku

čtvrtek 11. dubna 2013 ·

Přispějte na děti v Africe. Tyto slogany zná asi každý a nikoho nepřekvapí. Za několik dní se podobná sbírka uspořádá v Praze 7, ovšem s jedním velkým rozdílem. Peníze půjdou přímo tamním žákům na obědy ve škole. Radnice se pro toto řešení rozhodla poté, co zjistila, že řada dětí je podvyživených.


Z článku Lucie Boháčové v Týden.cz vybíráme:

"Myšlenka je to jistě bohulibá, každá pomoc pro děti má smysl. Technické provedení sbírky bude asi horší. Neumím si přesně představit to vymezení, komu to má sloužit," uvedl pro Hlavní zprávy TV Barrandov ředitel Základní školy TGM Martin Šmíd.

V jeho škole chodí na obědy jen dvě třetiny dětí. Některým vaří doma příbuzní, najdou se tu i ti, kteří hladoví. Podle Šmída se ale tito žáci najdou ve všech školách. Přestože radnice se zprvu domnívala, že podobných dětí bude v celé městské části kolem desítky, některé školy tvrdí, že tolik žáků je jen u nich.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.