Přečtěte si: Krize doléhá i na řecké školství, frontistiria hromadně zavírají

neděle 10. března 2013 ·

Heslo ‚Škola, základ života.‘ rozhodně neplatí v Řecku. Tam totiž státní škola žákovi potřebné vzdělání nedá. Za posledních dvacet let si Řekové vybudovali vlastní systém soukromého školství, který je paralelou toho státního. Soukromým doučovacím školám se říká ‚frontistiria‘. Navštěvují je po dopoledním vyučování téměř všechny děti. Teprve tam se totiž něco naučí.


Z článku Pavly Smetanové a Terezy Jelínkové v Rozhlas.cz vybíráme:

I on sám má se soukromým doučováním bohaté zkušenosti nejen jako učitel, který si tak přivydělává, ale také jako otec, který do vzdělání svého syna investoval nemalé peníze.

„Když dáš za rok šest tisíc eur, to máš za dva roky dvanáct tisíc. To je investice do budoucnosti. Když jsem rekonstruoval koupelnu, vrazil jsem do toho 30 tisíc. Vzdělání dítěte bylo levnější.“

1 komentářů:

Pytlik Blaha řekl(a)...
10. března 2013 v 19:18  

U nás taková frontistiria už dávno existují ve školním sravování. Děcka zajdou do jídelny, porozhazují ovoce a další pamlsky po okolí a pak se jdou najíst do mekáče.
Ostatně vůbec nechápu, proč nás pořád straší Řeckem, když tam má učitel i po třiceti procentních škrtech plat, na který tady dosáhnou jen ti doopravdy ze všech ale úplně nejvíc nejlepší učitelé. Spíš to vypadá, že se před námi chce něco utajit.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.