Přečtěte si: Jak Josef Dobeš zradil učitele

pátek 28. prosince 2012 ·

Jen velmi málo zaručených politických pravd má universální platnost. Existuje však minimálně jedna velmi výrazná a ještě ke všemu snadno dokazatelná výjimka. Každý národ je tak bohatý, jak vzdělané má občany.


Z článku Víta Bárty v ParlamentníListy.cz vybíráme:

Pozoruhodné je, že již 20.12 se pan exministr veřejně chlubil tím, že může sehnat 9 a více hlasů na podporu vrávorající vlády. Proč pak nesehnal osm hlasů na podporů platů učitelů o den dříve? Proč pak o den dříve nesehnal alespoň svůj vlastní hlas? Posuďte sami, jakým bude Josef Dobeš obhájcem sportovců, dovedl-li takhle rychle a bezohledně zradit vše, co hájil dříve. Posuďte sami jakou je tato vláda, drží-li se na osobních ambicích a zradě takovýchto jednotlivců. Udivuje mě, že pak v očích mnohých je věrné jádro VV tím špatným, co v této zemi zkazilo politiku. Ne vážení, politika zde byla zkažená již dávno před naším příchodem a naše hlavní chyba tkví v tom, že jsme věřili svým přátelům a kolegům, kteří to následně v boji s dinosaury nevydrželi a zradili. Dnešní jádro VV však prokázalo takovou odolnost vůči dinosauřím útokům, že se za své poslance nemá co stydět. V každé slušné a zdravé společnosti se musí stydět zrádci a ne ti zrazení.


13 komentářů:

Nikola Křístek řekl(a)...
28. prosince 2012 v 12:48  

Pro soudného čtenáře netřeba k výrokům pana Bárty komentáře ... ale ... přemýšlím nad dogmatem "Každý národ je tak bohatý, jak vzdělané má občany."

Buď to znamená, že jediný relevantní druh bohatství je vzdělanost národa (pak jde o celkem jednoduchou tautologii a nazdar :))
nebo
je vzdělanost občanů branou k bohatství a bohatství je měřeno jiným metrem... pak by bylo fér vědět jakým.
Jakpa to tedy je, prosím...?

Anonymní řekl(a)...
28. prosince 2012 v 13:26  

Pane Bárto, věřím Vašim slovům a doufám, že jste čestný muž. Ale ani Vy nemáte na to být zachráncem českého školství, a Vy to víte. Sebelepší řeči jsou pouhé proklamace, nic víc.
Aby se u nás začalo zlepšovat školství, na to musí přijít jiná vláda a jiný prezident. To je ten první krůček. A pak tisíc dalších - hlavně změnit myšlení lidí, přitáhnout zájem rodičů. A to bude dřina.

Anonymní řekl(a)...
28. prosince 2012 v 15:25  

Náprava hrůz, spáchaných nejlepším ministrem školství všech dob, se bude bohužel napravovat několik desetiletí. Přímou odpovědnost za tuto situaci nese předseda vlády, který tam toho "nejlepšího" držel téměř dva roky. Od té doby panu premiérovi nevěřím ani nos mezi očima.

Anonymní řekl(a)...
28. prosince 2012 v 16:36  

Ano mladí učitelé dostali přidáno.

Jenže, kteří mladí učitelé? Ono je jich totiž ve školách pomálu. Místo těch, co odešli do důchodu se žádní mladí neberou, protože žáků ubývá.

A ještě to navíc dopadlo tak, že pokud ředitel učitele potřebuje raději vezme důchodce, který už teď pro něho není o tolik "dražší" jako mladý učitel, má zkušenosti a lze se ho pak snáze zbavit.

Pytlik Blaha řekl(a)...
28. prosince 2012 v 19:33  

Jednomu by bylo Víti až líto. Nějak se mu ti věcně veřejní spolupracovníci nevyvedli. Pepa se mu zvrtnul a Katka s Kájou už teprv.
Možná, že by se učitelům zkraje nemuselo hned přidávat, aby se z toho třeba nějak nepomátli, nebo co. Úplně by stačilo, kdyby se jim už nebralo.

Anonymní řekl(a)...
29. prosince 2012 v 0:50  

28. prosince 2012 15:25

Co furt mate s temi desetiletimi? Vzdyt to je tak zjevny nesmysl!!

Anonymní řekl(a)...
29. prosince 2012 v 20:27  

Byl jsem na jedné besedě s (tehdy) ministrem Dobešem. To bylo řečí (teď už vím, že keců) o platech učitelů. Je to jen prospěchář a polická lehká a prodejná děva. Obávám se ale, že takových je většina. Slibují před volbami, ale ta paměť po volbách je prachmizerná. Co s nimi? Nevím. Snad opět zvolit někoho jiného. Dočká se učitelstvo někoho, kdo bude mít o ně zájem? Dočká se tento národ někoho z politiků, kdo bude mít o školsví opravdový zájem a uzná, že bez peněz to opravdu nepůjde? Asi ne. Protože investice do vzdělávání se vrací po mnoha letech a o to politikům nejde. Rád bych Vítu Bártovi věřil.

Anonymní řekl(a)...
29. prosince 2012 v 22:32  

Co furt mate s temi desetiletimi? Vzdyt to je tak zjevny nesmysl!!

Kéž by to byl nesmysl! Bobeš s bandou svých kumpánů (+přítelkyň bez VŠ a žádnou praxí) naprosto rozvrtal české školství. O korupci ani nemluvě. Byl na MŠMT držen pouze do té doby než mouřenín splnil jako poslanec svou hlasovací funkci. Přemýšlím zda to byla neschopnost nebo záměr, zřejmě obě varianty budou pravdivé.

Anonymní řekl(a)...
29. prosince 2012 v 22:44  

20:27, 22:32

Odchylujete se od tématu. A že vás baví do exministra stále kopat. Šel do rezortu, kde hořelo na všech stranách, někde už padaly krovy. Co byste dělal? on začal stříkat bezhlavě na všechny strany. Jiný to nechá spadnout a nic se neděje. Jak to, že projekty rozvrtané a blbě nastavené z r. 2008 se dodnes nevyřešily a neopravily? Za to může kdo? A za celý paskvil s rvp... Hlavně že máte viníka. A učitelům je 10 let hůř a hůř, za to může jeden člověk, jo?

poste.restante řekl(a)...
30. prosince 2012 v 1:11  

on začal stříkat bezhlavě na všechny strany
Výstižné.
A to má být lepší řešení?
Rozvrtat to, co ještě alespoň jakž takž fungovalo?
Bohužel místo "stříkání" šlo spíše o "střelbu".
Bez znalosti problematiky přijímat zásadní rozhodnutí a produkovat všespasitelná "řešení", načež je vzápětí odvolávat?
Personálně rozvrátit čerpání prostředků z EU?
Nahradit těch pár, kteří alespoň tušili, která bije vlastními lidmi, sice nekompetentními, ale poslušně plnícími politické zadání a odklánějícími prostředky požadovaným směrem?

Ne jeden člověk nemůže za všechno.
Ale rozvrtal a pokazil toho za tu krátkou dobu dost a dost.

obyčejná učitelka řekl(a)...
30. prosince 2012 v 8:00  

A taky by pan Bárta neměl zapomínat, kdo Dobeše na místo prosadil a dával pokyny. To, že se to vymklo z rukou, si už musí přičíst k "podnikatelskému riziku". Rozhodně bych na jeho místě mlčela!

Anonymní řekl(a)...
30. prosince 2012 v 8:05  

29. prosince 2012 22:44

Já do něj jen tak nekopu bezdůvodně. On se totiž ten náš zombie znovu narodil. Jde o 800 000 000,- Kč na sport. To je odměna za to "správné hlasování" v poslanecké sněmovně. Méně zábavné však bude sledovat, jak tyto finance opět rozptýlí. Mám o něm představu totálně neschopného člověka. Někdy při sledování jeho projevů docházím k závěru, že podobné jednání projevoval jistý generální tajemník KSČ před rokem 1989 (takový bojler X brojler).

Anonymní řekl(a)...
2. ledna 2013 v 10:21  

Je těžké si přiznat, že projekt ABL - VV Vítkovi nevyšel, když i hlavní personalista, vězeňský psycholog, zradil.Časem se ukázalo, že jsou i jiné benefity než jen všimné od VB. Na druhou stranu si říkám, že VB není tak hloupý, aby na všechny ty Kočí, Škárky, Peakové, Dobeše, ... neměl v sejfu deset kilo kompra. Jako by to všechno byla jen jedna velká hra.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.