Přečtěte si: Fico nabízí učitelům pětiprocentní nárůst mezd, některé školy stále protestují

pondělí 3. prosince 2012 ·

Po pondělním jednání s odbory nabídl premiér Robert Fico učitelům pětiprocentní navýšení tarifních mezd, dalším přerozdělením finančních prostředků ve školství by učitelé dosáhli hrubého navýšení platu o 7,5 procenta. Kantoři starší 55 let s 25letou praxí by také neměli být až do odchodu do důchodu propuštěni. Novináře o tom informoval ministr školství Dušan Čaplovič.


Z článku Ivana Vilčeka v Novinky.cz vybíráme:

V pondělí se neučilo například na bratislavském gymnáziu Metodova, ve Spojené škole Novohradská a na základní škole Karloveská 61. „My jsme to udělali hlavně proto, abychom se mohli ráno podívat do zrcadla. Já jsem učitel a se mnou, s námi, tady nikdo nebude mávat ani manipulovat,“ uvedla zástupkyně ředitelky základní školy Eva Horníková. Do štafetové stávky se má postupně přidat 17 až 20 škol.

1 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
4. prosince 2012 v 0:03  

Ty hrůzy, které vznikly na Slovensku díky sérii pravicových úsporných opatření se jako vejce vejci podobají těm v ČR. Tato česká vláda na učitele absolutně kašle. Nejhorší vláda od roku 1989. Tak jak se nyní krade, tak se v historii ještě nikdy nekradlo. Vše rozkradeno, zdražuje se nesmírnou rychlostí a bývalá nižší střední třída (tedy i učitelé) začíná mít existenční problémy. Když k tomu připočtu chudáky, kteří berou ještě méně a lidi bez práce, tak se Nečasovi podařilo zdevastovat dobrou půlku národa. Stačily k tomu 2,5 roku.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.