Přečtěte si: Třeboňská rebelie

pátek 16. listopadu 2012 ·

Studenti třeboňského gymnázia se v Jihočeském kraji rozhodli vyvolat stávkovou pohotovost. Co tomu předcházelo? Jmenování komunistů do čela krajského resortu školství.


Z článku Filipa Šimečka v DeníkReferendum.cz vybíráme:

Pojďme se podívat na celou událost blíže. Není těžké zjistit, kdo stojí za organizováním petiční akce či jaké persony dominují v čele stávkového výboru. Není třeba tady rozebírat konkrétní osoby – stačí zmínit to podstatné – většina z nich patří mezi vyznavače tzv. laciného antikomunismu, který je už dlouhodobě jednou z mála trumfových karet české pravice a který stojí za tragickým zplošťováním moderní historie na zjednodušené schéma boje dobra se zlem. Ostatně stačí si přečíst prohlášení studentů k plánované demonstraci.

14 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
17. listopadu 2012 v 15:50  

Nějak se nám to po těch 23 letech zvrtlo. Tehdy jsem cinkal klíči a věřil v lepší zítřky. Dnes se takové "manipulace" nebudu účastnit. Ono za 20 000,- Kč hrubého v českém školství díru do světa neuděláte.

Anonymní řekl(a)...
17. listopadu 2012 v 20:08  

Tak zatím ty studenty ze školy nevyhodí. Uvidíme, co za 3 až 4 roky.

Anonymní řekl(a)...
17. listopadu 2012 v 20:33  

A že těm studentům nevadí rozkrádání, tunelování, odklánění, korupce, ...
S KSČM jsou to totiž spojené nádoby. Čím více se krade, tím dostává KSČM více hlasů. Přímá úměra. Což takhle vzít komunistům vítr z plachet tím, že pozavíráme všechny takové gaunery. Takové protikomunistické demonstrace je takovéto české "odklánění pozornosti". Ignorant

Anonymní řekl(a)...
17. listopadu 2012 v 21:27  

Jo jo, člověk se tak nějak nemůže zbavit škodolibého pocitu. Máme, co jsme chtěli. A co si zasloužíme.
Ani vaše zaťaté pěstičky a zachmuřená čílka běh osudu nezvrátí, milá mláďata z Třeboně.

Anonymní řekl(a)...
18. listopadu 2012 v 7:08  

A že těm studentům nevadí rozkrádání, tunelování, odklánění, korupce, ...
Jak to víte?


Jo jo, člověk se tak nějak nemůže zbavit škodolibého pocitu.
Vy z toho máte škodolibý pocit? Hm, to jsme na tom morálně ještě hůř, než jsem si myslel.

Máme, co jsme chtěli. A co si zasloužíme.
Co si zasloužíme? To určitě ano. Ale co jsme chtěli? - Možná vy. Já nikdy komunisty nevolil

Zen řekl(a)...
18. listopadu 2012 v 9:32  

Anonym z 18. listopadu 2012 7:08

Stastny to clovek, ktery nezazil totac.

Anonymní řekl(a)...
18. listopadu 2012 v 10:20  

Víte, opravdu by mě zajímalo, proč se tehdy po revoluci s KSČ nezatočilo, proč ji nezrušili. Cožpak nikoho nenapadlo, že se jí ještě po 23 letech bude někdo bát, že tu bude stále fungovat jako strašák na neposlušné demokratické strany atd.? Vážně nikoho ani ve snu nenapadlo, jak se to u nás bude dál vyvíjet a že by se jednou mohla dostat zase k moci?
Tak jen za tuhle lehkomyslnost a nerozvážnost, pro Čechy ostatně tak vlastní, si zasloužíme, co máme.

Anonymní řekl(a)...
18. listopadu 2012 v 13:42  

Jak to víte?

To by asi nestáli v Českých Budějovicích na náměstí, ale nakopali by prdele zlodějům. Nechci jim "některým" podsouvat, že se na některých zlodějinách nepřiživili i jejich rodiče. Vím, je to brutální obvinění, ale možná je pravdivé.

Anonymní řekl(a)...
18. listopadu 2012 v 13:46  

proč se tehdy po revoluci s KSČ nezatočilo, proč ji nezrušili

Oni někteří antikomunisté viděli i dále. Dokázali si představit i to, že komunismu lze v budoucnosti i využít. Tentokrát jim to nevyšlo a jsou z toho naprosto dezorientovaní. Odpověď? Máme hluboko do talíře!!!

Anonymní řekl(a)...
18. listopadu 2012 v 13:58  

Stastny to clovek, ktery nezazil totac.

Nezažil všemocné okresní, městské tajemníky, politruky KSČ ,... Nic ve zlém, ale oni nám dnes vládnou. Náš zástupce ředitele byl před rokem 1989 předsedou školní buňky KSČ. Dodnes by komunisté na naší škole mohli založit stranickou buňku. Upřímně řečeno, ani nevím proti kterým komoušům mám bojovat, zda je to Fišer, Zmeman a nyní vládnoucí komunisti nebo současná KSČM. Nejhorší je to, že všichni používají stále stejné bolševické metody. Ignorant

Pytlik Blaha řekl(a)...
18. listopadu 2012 v 16:41  

proč ji nezrušili

Nejsme jako oni, nejsme jako oni... hřmělo ulicemi.
Chceme-li někoho porazit, musíme být akčnější, než je on. Ve sportu musíme rychleji běhat, v estrádě víc sršet, v bitce musíme mít větší palici.
Vždycky jsem žákům říkával, v hodně velké zkratce, že komunismus je nebezpečnější než nacismus. Ten jasně označil, koho je třeba k dosažení světové nadvlády vyvraždit. Komunismus ne zcela jasně hovořil o třídním nepříteli v rámci dosažení světového míru. Teď už víme, k čemu všemu to vedlo a můžeme si dovodit, co nás případně může i čekat.
Pořád je to lepší, než když člověk volí někoho kvůli nízkým daním a on je pak zvýší nebo když někdo horuje proti korupci a jeho souvěrníci jsou pak postupně vyšetřováni a vsazováni do šatlavy coby zločinci.

Ostatně rebélii vyloženě miluju. Co já bych za to dal, kdybych mohl v mládí rebelovat. Jenže tenkrát do bylo dost vo hubu. Teď přes ni člověk sice také dostat může, ale alespoň může třeba v klidu dostudovat, mnohdy i proti svoji vlastní vůli. Je potěšující, že mládež má obavy z něčeho, co sama ani moc neprožila. Možná, že přenos zkušenosti přece jen funguje. Když jsme v dětství běhávali s flintami kolem baráku, také nikdo nechtěl být fašista, když zásadně vyhrávali rudoarmejci.

zamířit k jádru věci a zeptat se svých rodičů a prarodičů

Tato úvaha se nabízí jaksi bezesporu. Tak jsem se podíval na výsledky voleb.
Pořadí podle procent: 1.čssd 2.ksčm
Jihočeský kraj: 27,99 19,37
Jindřichohradecko: 36,37 20,62
Třaboňsko: 32,02 19,19
Ale pozor pak: 1.čssd 2.ods 3.ksčm
Třeboň: 29,37 19,84 15,35
6. okrsek: 30,59 19,07 13,48
Takže blízké okolí gymnázia v ulici Na Sadech lehce pravicovatí a petiční podstata se rýsuje.

Bylo by ovšem dobře uvědomit si a nezapomenout, že hejtman Zimola si meje ruce, protože o výsledku voleb rozhodli voliči a případné odvolání má zase na triku zastupitelstvo nebo rada? Teď nevím.
V každém případě se ale hejtmanovi ani moc nedivím. Jít do pravděpodobné nestability s ne příliš kopaktními Jihočechy a ne zcela kompatibilními Lidovci nebo jít do souznění s ukázněnými a za nepřobouchnutí dveří od výtahu vděčnými komunisty je poměrně dost velký rozdíl.
A není to nic proti zákonu či státnímu zřízení. Nějaké historicky pojímané mravy či co? Koho to dnes zajímá! Nota bene ve školství.
V každém případě bych byl velmi zklamán, kdyby školní radní rezignovala. Učitelka matematiky a fyziky ze základní školy musí být přece nezanedbatelně odolná. Prostě mne zajímá, z hladiska řekněme badatelského, jak se to všechno bude vyvíjet. Tak jako mne třeba mrzí, že asi nikdy neuvidím, jak by se na Letné vyjímala skutečná Kaplického národně knihovní chobotnice. Jakkoli to je jako nebe a dudy.
Nebo tak nějak naopak.

Anonymní řekl(a)...
18. listopadu 2012 v 22:29  

Stastny to clovek, ktery nezazil totac.

Nevolil jsem je ani před rokem 1989.

Pytlik Blaha řekl(a)...
19. listopadu 2012 v 22:41  

Aktuálně Události, komentáře:
- Bývalý učitel hejtman Zimola si stále myje ruce. Volby dopadly tak, jak dopadly.
- Kompetence jednotlivých radních je omezena kolektivním rozhodováním rady kraje.
- Čssd je poučena z historie, jací mohou komunisté být. Žuch (to mi spadl kámen ze srdce, neměl jsem se dnes dívat na tu zpropadenou Zdivočelou zemi)

Věřím, že školní radní setrvá ve funkci. Jako praktikující učitelka matematiky a fyziky na základní škole má všechny předpoklady vnímat citlivě problémy v rámci oboru svojí působnosti bez ohledu na družbu s KLDR a Kubou.
Třeba se začne třpytit na lepší časy navzdory neaktivit mšmt.

Anonymní řekl(a)...
23. listopadu 2012 v 16:53  

J.J. Watt Navy Jersey axiotakix
Authentic Peyton Manning Jersey axiotakix
A.J. Jenkins Red Jersey axiotakix
http://www.nikebroncosnflshop.com

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.