Přečtěte si: Desítkám základních škol hrozí, že budou kvůli chybám při čerpání vracet dotace z EU

středa 21. listopadu 2012 ·

Ministerstvo školství se zaměřilo na dotace pro stovky mimopražských základních škol a našlo pochybení na desítkách z nich. Zjištěné případy předává finančním úřadům, školám tak může hrozit vracení milionů korun.


Z článku Tomáše Pavlíčka a Martina Hromádky v Rozhlas.cz vybíráme:

„Základní školy, na které jsme se zaměřili, se dopustily podle nás vcelku zásadních pochybení tím způsobem, že nepostupovaly v souladu se zákonem. To znamená, že se ho snažily nějakým způsobem obejít, například tím, že si nechaly zpracovat podmínky výběrového řízení od firem, které se pak následně do tohoto řízení přihlásily,“ řekl Jordán na Rádiu Česko.

9 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
21. listopadu 2012 v 20:52  

ZaČÍNÁ BÝT HUSTO!

Anonymní řekl(a)...
21. listopadu 2012 v 21:39  

A v novinách se bude psát - učitelé rozkradli české školství. Ostatně všichni jsme si ty křídy poctivě nakradli.

Anonymní řekl(a)...
21. listopadu 2012 v 22:29  

Přitom to ministerstvo jenom vypouští mlhu, aby zakrylo rozkradené miliardy na centrální úrovni.

Anonymní řekl(a)...
21. listopadu 2012 v 22:34  

V OP VK se ani tak moc nekradlo a netunelovalo na rozdíl od jiných OP. OP VK je typické tím, že se peníze po malých částkách, které ale vcelku dělají miliardy, prošustrovaly za nesmysly - jako například nepříliš vysoké platy za nesmyslnou a časově mnohonásobně nadhodnocenou "práci".

Anonymní řekl(a)...
21. listopadu 2012 v 22:42  

Je to opravdu hnus, ministerští úředníci ruku v ruce s krajskými zlikvidují a rozkradou skoro celý operační program. Pak vezmou zlomek z těch 65 miliard (ze kterých 10 ani nevyčerpají) a použijí ho jako příklad. Má to budit dojem, že za likvidaci celého programu mohou školy...

Fialo, styď se!!! Ono se Ti to ale vrátí! Na každou svi...

Anonymní řekl(a)...
22. listopadu 2012 v 9:31  

Fiala se Zaorálkem to tam rozkradli a teď tady křičí o nějakých drobných, co byly chybně vykázány. Přesněji Fiala to nechal rozkrást, ani nepochopil, co se děje. Hnus.

Anonymní řekl(a)...
22. listopadu 2012 v 14:09  

No nevím nevím, krajští projektoví manažeři nejsou nic moc placení. Mám solidní informace, že jako každý úředník ve státní správě dle tabulek. To projektoví manažeři na školách, to je jiná. Jenže, kdo tuší, co to všechno po administrativní stránce obnáší, ani nezávidí.

Anonymní řekl(a)...
22. listopadu 2012 v 20:25  

To projektoví manažeři na školách

Stejně jako za odučenou hodinu. Tedy nic moc.

Anonymní řekl(a)...
23. listopadu 2012 v 12:52  

V to případě - blázen ten, kdo to dělá. Dle tabulky, která určuje platy manažerů v "místě obvyklé", je možné manažerovi dát až 300 Kč za hodinu. Kdo proboha psal váš projekt, a kde splašil manažera, který je to ochotný dělat?

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.