Přečtěte si: Státní maturity stály 1,4 miliardy. To nepotřebuje komentář, říká Fiala

středa 17. října 2012 ·

Třináctiletá příprava státních maturit stála podle ministra školství Petra Fialy přes 1,4 miliardy korun. Vedoucí pracovníci Centra pro zjišťování výsledků ve vzdělávání CERMAT nepostupovali v souvislosti s přípravou státních maturit podle zákona o finanční kontrole. Ministr to ve středu řekl senátorům ze školského výboru. Mluvčí Cermatu Petr Habáň oznámil, že pracovníci centra pracují na nápravě pochybení.


Z článku Davida Březiny a ČTK v iDNES.cz vybíráme:

Odpovědnost nese podle Chládka kromě bývalého šéfa Cermatu i jeho prozatímní nástupce Jiří Zíka. Připomněl, že Zíka zaměstnal Zeleného v Cermatu jako šéfa nově vzniklého oddělení pro vyhodnocení kvality maturitních testů. Cermat podle Chládka funguje systémem "ruka ruku myje".

7 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
17. října 2012 v 21:14  

Známá taktika. Já, Fiala jsem prodrbal 5 miliard ve fondech, tak musím začít řvát, že státní maturity byly za 14 let trochu drahé :-))

Anonymní řekl(a)...
17. října 2012 v 22:04  

Známá taktika. Házet na někoho lži, protože se mi jeho působení nelíbí :-((

Anonymní řekl(a)...
17. října 2012 v 22:38  

Slovo působení je možná moc silné, nejde spíše o nepůsobení?

Anonymní řekl(a)...
18. října 2012 v 11:30  

Velmi nepřesná tvrzení.

Fiala nezpůsobil to "prodrbání" miliard ve fondech, ale po svém nástupu, kdy už bylo jasné, jak katastrofálně to jeho předchůdci pohnojili, nic účinného nepodnikl.

No a výroky naznačující, že v CERMATu je vlastně všechno v pořádku, že ten obludný objem peněz je taky vlastně OK a že to všechno je jen Fialova lež, ty byste si, pánové z CERMATu, fakt mohli odpustit a alespoň mlčet!!

Anonymní řekl(a)...
18. října 2012 v 11:33  

A vyloženě chucpe je oznámení, že PRACOVNÍCI CERMATu pracují na nápravě.

Už jen chybí oznámit, že na tu nápravu ("nejlépe" uvedení do původního stavu před těmi 14 lety) budou potřebovat další miliardu, nebo radši dvě.

Pytlik Blaha řekl(a)...
18. října 2012 v 12:48  

na tu nápravu budou potřebovat další miliardu...

a pana Zeleného v ředitelně.

Anonymní řekl(a)...
18. října 2012 v 13:17  

18. října 2012 12:48
To je stejné jako se strážníkem Zaorálkem na fondech, ten hlavní viník to tam teď "pracuje na nápravě". Čím to je, že se mu to všechno kompletně hroutí???

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.