Přečtěte si: Fiala je Dobeš s lidskou tváří. Nic se nezměnilo a školství brutálně trpí, tvrdí studenti

pátek 5. října 2012 ·

Ministr školství Petr Fiala schytal ostrou kritiku od představitele iniciativy Za svobodné vysoké školy. Lukáš Matoška v rozhovoru pro EuroZprávy.cz označil Fialu za Dobeše s lidskou tváří.


Z článku Lukáše Henzla v EuroZprávy.cz vybíráme:

Je to Dobeš s lidskou tváří,“ bez váhání odpověděl Matoška na dotaz, co si o myslí o ministru školství. S ministrem Fialou podle Matošky na MŠMT nepřišla žádná podstatná změna. Školné se přejmenovalo na zápisné a co je nejhorší, zůstal problém s čerpáním eurodotací. „Fiala nevyřešil tuto nejpalčivější věc,“ dodal mladý aktivista s tím, že i nemožnost čerpání miliardových dotací způsobuje úpadek českého vysokého školství.

4 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
5. října 2012 v 14:54  

Bože, a co jste čekali? Zrovna od Nečase...? :D :D :D

Anonymní řekl(a)...
7. října 2012 v 8:56  

Dva roky tam Nečas držel na MŠMT ministra, o kterém již děti předškolního věku věděly, že je to všehoschopný blázen. Změnila se pouze forma (nový ministr), směrování však zůstalo stejné. Veškerá odpovědnost za nehorázný rozvrat školství tak padá na ministerského předsedu a taky na ty, kteří ho volili.

Anonymní řekl(a)...
7. října 2012 v 10:16  

Brutálně trpí hlavně ti studenti, kteří to vykřikují. Nejde jim o svobodu myšlení, ale o nezavedení poplatků na VŠ. A trpí hlavně tím, že je učitelé nutí občas přijít do školy, aspoň pro zápočet.

Ke komentáři v 8:56

"Nehorázný rozvrat" nastartovali pravdoláskaři, protože zapomněli, že český člověk neumí hrát fér, pokud ho nehlídá policajt.
Školství je v průšvihu už 20 let, nesvádějte to na žádného ministra. Nepřijít Dobeš, měl by Fiala ještě těžší pozici. Stejně to co se musí udělat, za něj neudělá nikdo jiný. Leda další ministr, to už je jedno.

Zen řekl(a)...
8. října 2012 v 0:41  

7. října 2012 10:16

Pane na nebi, co je zase tohle za vykastrovaneho prezvykavce?! Ten snad musi byt z ODS, to jinak neni mozne :-(
Kdyby alespon nejakou myslenku vyplodil, ale to ne. Par schematickych frazi ... Ale duni pekne.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.