Přečtěte si: Český rozhlas připravil nový program pro děti. Startuje od začátku školního roku

středa 15. srpna 2012 ·

Moderní děti s moderními přístroji budou mít hned po prázdninách možnost naladit speciální program Českého rozhlasu. Závěrečné práce nad novou podobou vysílání pro děti a mládež právě vrcholí.


Z článku Tomáše Pavlíčka a Milana Koppa v Rozhlas.cz vybíráme:

Rozhlas také spustí nové webové stránky pro děti do 12 let. Jak poznamenal Filip Rožánek z oddělení Nových médií Českého rozhlasu, děti na něm najdou celkem tři streamy.

„Začneme písničkovým streamem pro menší děti a písničkovým streamem pro větší děti. A potom ještě přidáme pohádkový stream, který zprostředkuje bohatství archivu Českého rozhlasu i pohádek, které děti znají z CD.“

„Předpokládáme, že moderní dítě nesedí jen u rádia, ale používá i mobil, rodiče mu půjčují tablet. Proto chceme děti oslovit i na těchto platformách,“ uvedl Rožánek.

„Pro chytré televizory bude mít Český rozhlas aplikaci televizního pexesa, které bude napojené na vodnické a vodní motivy. A to zas bude mít provázanost na podzimní čtení na pokračovaní. A na tablety chystáme různé omalovánky a hry.“

Rožánek současně připomněl, že při nabídce her se naváže na to, co už je nyní na webových stránkách Českého rozhlasu deti.rozhlas.cz. „Uvědomili jsme si, že po několika letech by bylo dobré je oprášit a připravit i další nové.“ 




0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.