Marcel Chládek: Ministr Fiala usvědčuje Nečasovu vládu z naprosté bezradnosti

středa 30. května 2012 ·

Sociální demokracie oceňuje kroky ministra školství Petra Fialy, který vychází vstříc dlouhodobé kritice ČSSD a stahuje chybné novely, jež proti názorům opozice i odborné veřejnosti prosazoval bývalý ministr Josef Dobeš - novelu vysokoškolského zákona i novelu zákona o financování regionálního školství. Dobešova novela vysokoškolského zákona a snaha zavést školné pak navíc vyvolala největší demonstraci studentů proti vládě od roku 1989.


Jak je ovšem možné, že návrhy, které nyní jeden po druhém míří do koše, měly ještě před několika málo týdny plnou podporu Nečasovy vlády? Za co „nejlepší ministr všech dob“ Josef Dobeš, jehož práce se nyní plošně skartuje, pobíral ministerský plat?

Chování ministra Fialy usvědčuje Nečasovu vládu z toho, že resort školství není schopna řídit a neví si s ním rady. Výsledkem dvouleté práce ministra Dobeše, který měl i přes opakovanou kritiku ČSSD plnou důvěru premiéra Nečase, je riziko ztráty desítek miliard korun z fondů EU, omezení akademických svobod, spuštění předražených státních maturit či legislativní paskvily, které jsou nyní rušeny.

ČSSD považuje za nepřijatelné, aby Nečasova vláda nadále svou neschopností devastovala oblast vzdělávání v naší zemi. Apeluji proto na ministra Fialu, aby konečně jasně a veřejně sdělil, jaké priority hodlá v oblasti školství prosazovat a jak hodlá napravit současnou neudržitelnou situaci.

Zdroj: ČSSD.cz

6 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
31. května 2012 v 11:11  

No, možná ministr Fiala usvědčuje Nečasovu vládu z naprosté bezradnost, možná ne, možné je vše a možná si to pan Marcel jenom myslí. Nicméně pan Rath usvědčuje KČSSD z něčeho mnohem, mnohem horšího než je případná bezradnost, a pan Marcel je do toho namočen tak, že musí dýchat brčkem. Takže by možná měl svůj pronikavý a jasnozřivý intelekt upnout někam jinam, aby mu náhodou někdo neucpal to brčko.

Anonymní řekl(a)...
31. května 2012 v 13:52  

jsewm asi UB, ale fakt nechápu spojnici mezi kritikou práce ministrů a Rathem. Stejně tak nechápu spojnici mezi Rathem a Chládkem, může mi to někdo vysvětlit?

Pokud tou spojnicí je to, že oba jsou z ČSSD, asi bych se měl obávat, jestli nějakej taky matykář někde na protější škole neukradnul kalkulačku?

Anonymní řekl(a)...
31. května 2012 v 15:38  

Pan Chládek je kromě stínového ministrování a senátorování taktéž náměstkem hejtmana Středočeského kraje pro regionální rozvoj a to již od r. 2008. Touto funkcí se ale pochopitelně v posledních týdnech moc nechlubí.

Anonymní řekl(a)...
31. května 2012 v 20:59  

31. května 2012 11:11

Jste ideologicky zaslepený. Svět není černobílý. Taky si myslím, že jste troll. Protireakce Vám dělají dobře?

Zen řekl(a)...
1. června 2012 v 22:58  

Pro Anonymní z 31. května 2012 11:11

Tohle bylo hodne ubohe.

Anonymní řekl(a)...
4. června 2012 v 13:35  

Co znamená troll? Děkuju

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.