Adoptujete školu pro etickou výchovu

středa 23. května 2012 ·

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ve spolupráci s Americkou obchodní komorou v ČR a Etickou výchovou, o.p.s. vyzývá školy, které mají zájem zavést do svého školního vzdělávacího programu (ŠVP) samostatný předmět etická výchova, nebo chtějí doplňující vzdělávací obor etická výchova rozšířit, aby se průběžně přihlašovaly k této výzvě. Počet podpořených škol je omezen.

Příloha ke stažení

3 komentářů:

obyčejná učitelka řekl(a)...
23. května 2012 v 15:42  

"společností, které budou mít zájem zavedení či rozšíření výuky Etické výchovy financovat"

Které to jsou? Je někde jejich jmenný seznam? S čím je tato "bohulibá a jistě nezištná" aktivita spojená? Jaký na tom mají ony firmy zájem?
Děkuji ministerstvu za odpovědi.

Literadka řekl(a)...
23. května 2012 v 16:13  

Etická výchova je další naivní výstřel do tmy. Příklady, které děti vidí kolem sebe, vzory, se kterými se setkávají v médiích, politice atp., etická výchova ve školách nezmění. Je to stejně naivní koncept jako výchova k vlastenectví.

Pytlik Blaha řekl(a)...
23. května 2012 v 20:07  

A mohl bych si případně vybrat?
Rád bych nějakou s upravenými pozemky a pěkně osvětleným vestibulem.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.